Більше 300 пар хмельничан не можуть завагітніти. Для них куплять спеціальне обладнання

Більше 300 пар хмельничан не можуть завагітніти. Для них куплять спеціальне обладнання
До кінця цього року у Хмельницькому міському перинатальному центрі може з’явитись надсучасне обладнання для штучного запліднення. Раніше подібні процедури у місті не проводились, тому подружні пари, які самостійно не могли завагітніти, змушені були їхати до інших міст.
Нині у Хмельницькому близько трьохсот сімей стоять на обліку у центрі планування сім’ї і репродукції людини. Процедура дороговартісна, її мінімальна ціна – близько 60 тисяч гривень. 
- На сьогодні у центрі планування сім’ї і репродукції людини, який функціонує у структурі нашого перинатального центру, ми проводимо облік, обстеження та лікування пар, які планують дитину. Наразі ми лише готуємо жінок на екстракорпоральне або як його називають штучне запліднення, які не можуть самостійно завагітніти, - розповідає «ВСІМ» головний лікар Хмельницького перинатального центру Андрій Ропотан. – Далі відправляємо пацієнток у Київ, Львів, Івано-Франківськ чи Житомир. У нас існує один приватний заклад, який займається цим лише на папері, однак, фактичного результату цього немає.
За словами лікаря, для того, аби надавати ці послуги, у місті є все необхідне – у центрі є достатня площа і спеціалісти, які готові проводити процедури. Залишається найголовніше – необхідне обладнання. Із міського бюджету виділили близько двох мільйонів гривень на спеціальне устаткування, щоправда, загальна вартість усієї лабораторії для штучного запліднення коштуватиме близько чотирьох мільйонів. 
- Їхати в інше місто не дуже зручно для наших жінок – це і витрати на дорогу, проживання, окрім цього. процедура в інших клініках коштуватиме великих грошей. До прикладу, в Києві вартість коливається близько 100 тисяч гривень. У нас це буде в тричі дешевше, ніж в інших структурах, тим паче, жінка знаходитиметься у себе в місті, - каже Андрій Ропотан. 
Наразі відповідне рішення про виділення коштів для обладнання підписується міською радою. На черзі – тендер, після чого відбудеться придбання устаткування.
Довідка: Екстракорпоральне (штучне) запліднення – процес, при якому яйцеклітина запліднюється спермою поза межами організму. Запліднення у пробірці використовується для лікування практично усіх форм безпліддя, однак, за винятком того, коли у жінки анатомічно змінена форма матки. 
В ході цього процесу контролюється дозрівання яйцеклітини, проводиться пункція, забирається сперматозоїд і штучно проводиться процес запліднення. Далі ембріон вводиться у матку.
* За даними Управління статистики у Хмельницькій області
Читайте також:
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Макарова Марина

    Не віриться, що для роботи з висококласним обладнанням  для  ЕКЗ є спеціалісти в місті. Ну не вірю я. І все. На огляд нема до кого піти, яке вже тут ЕКЗ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up