100-річний ювілей відсвяткувала жителька Старокостянтинівської громади

100-річний ювілей відсвяткувала жителька Старокостянтинівської громади
  • 6 березня 100 років виповнилось Євдокії Микитівні Комінярській з села Григорівка.

Своє століття відсвяткувала жителька села Григорівка Євдокія Микитівна Комінярська. Ювелярка народилась 6 березня 1924 року.

"Сьогодні у нашому селі неординарна і дуже приємна подія: свій 100 – річний ювілей святкує жителька села Євдокія Микитівна Комінярська.Від усієї громади вітаємо ювілярку", - повідомив староста села Іван Гаєвський.

Відео дня

Привітати ювілярку та її родину зі святом завітали заступник міського голови Старокостянтинівської територіальної громади, директор територіального центру соціального обслуговування громадян та староста села Григорівка.

Євдокія Микитівна народилася 6 березня 1924 року в родині селян.

Змалку, як і більшість сільських дітей, допомагала батькам по господарству. В 14 років пішла працювати на елеватор. Під час Другої світової війни у 1942 році її, ще зовсім юну дівчину, вивезли в Німеччину на примусові роботи. Після перемоги вона пішки пройшла Німеччину, Польщу та пів України, щоб повернутися до отчого дому.

Після повернення додому Євдокія Микитівна працювала в колгоспі.

У 1946 році вийшла заміж. У дружній родині народилося 5 дітей. Ювілярка має 6 онуків та 5 правнуків.

За 100 років Євдокія Микитівна пройшла нелегкий шлях. На її долю випало чимало випробувань: два голодомори, війна, повоєнна розруха, важка праця на колгоспному полі.

Проте іменинниця залишається сильною духом, сповненою оптимізмом й щирістю. Найбільш за все, зізнається жінка, чекає Перемоги та повернення додому онуків, які захищають нашу Україну.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up