100 впливових жінкок України: у списку є хмельничанка

100 впливових жінкок України: у списку є хмельничанка
  • Розповідаємо про Марину Бех-Романчук з Хмельницького, яка увійшла в сотню жінок року.

 «Ми відзначаємо сотню українських жінок, які наближають перемогу щоденною працею, самопожертвою та турботою про наступні покоління українців», – розповіли в Українській правді.

Журнал опублікував список сотні найвпливовіших жінок року, які надихають. У перелік потрапила спортсменка Марина Бех-Романчук з Хмельницького. Марину Бех-Романчук – назвали не лише видатною українською легкоатлеткою, але й справжньою гордістю нації. Чому, читайте далі.

Відео дня

З дитинства майбутня чемпіонка демонструвала великий талант у спорті. Марина почала займатися легкою атлетикою в школі та швидко проявила себе як обдарована спортсменка в стрибках у довжину та потрійному стрибку.

Дебютувала на міжнародній арені в 2011 році на чемпіонаті світу серед юнаків у Ліллі, де посіла 5 місце. Того ж року виграла Європейський юнацький Олімпійський фестиваль у турецькому Трабзоні.

Профільною дисципліною Марини тривалий час були саме стрибки в довжину, однак на чемпіонаті Європи 2022 року представниця Хмельниччини виграла золоту медаль у потрійному стрибку. Так вона стала другою українкою, якій підкорилися 15 метрів. 

Протягом своєї кар'єри українська стрибунка досягла значних успіхів: чемпіонка Європи-2022 у потрійному стрибку, чемпіонка Європи в приміщенні-2021 у стрибку в довжину, призерка чемпіонату світу-2019 у стрибку в довжину, багаторазова чемпіонка України. Учасниця двох Олімпійських ігор – 2016 та 2020 років.

Окрім професійних занять спортом Бех-Романчук активно виступає проти російської агресії в Україні та допомагає фронту й тилу, – зазначає Станіслав Лисак, редактор новин сайту "Чемпіон".

На початку повномасштабного вторгнення жінка багато волонтерила, приймала у себе в Хмельницькому людей, які тікали від війни та допомагала їм. Також Марина донатить на ЗСУ. Вона брала участь у благодійному забігу на підтримку української армії "Крок за перемогу".

Бех-Романчук є не тільки великим спортивним талантом, але й справжнім прикладом для молодого покоління. Її наполеглива праця, самовідданість і патріотизм заслуговують на повагу та захоплення, – кажуть в Українській правді.

В редакції розповіли, як складали список лідерок УП 100. Сила жінок.

Учасниць проєкту оцінювали за критеріями:

  • Внесок у перемогу та розбудову української державності
  • Вплив на суспільно-політичні процеси
  • Лідерство
  • Доброчесність
  • Відстоювання прав жінок та гендерної рівності 

Взагалі, кажуть, отримали більше 2000 заявок. Було кілька етапів відбору. Сформовані списки надали експертному журі, і ті виставляли бали учасницям в різних номінаціях. Підсумували результат в редакції так, щоб у шортлісті були представлені різні категорії. Не лише членкині Кабміну чи народні депутатки, а й представниці місцевого самоврядування, волонтерки маленьких міст та представниці локальних бізнесів.

Детальніше про кожну з лідерок можна дізнатись за посиланням.

«У війни жіноче обличчя.

Це обличчя жінок, які в перші дні повномасштабного вторгнення приєдналися до війська або стали волонтерами.

Які рухають науку та освіту, культуру та бізнес у найважчий період існування української держави.

Які чекають на своїх дітей, коханих з фронту або з полону.

Які втратили найдорожчих.

Які, незважаючи на щоденний біль втрат, вчаться жити наново.

Українська жінка сьогодні — це про те, як, перемагаючи біль і страх, шукати сенси там, де їх інколи неможливо знайти, підніматися і йти далі.

Для того щоб жіноче обличчя війни одного дня стало жіночим обличчям перемоги
», додали в Українській правді.
Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up