23-річний хмельничанин знищив 30 ворожих танків

23-річний хмельничанин знищив 30 ворожих танків
Фото зі сторінки Генштабу ЗСУ
  • Євген працює оператором “Стугни”. 
  • Служить у протитанковому підрозділі бригади імені Костянтина Острозького.
  • Каже, головне - не дозволити танкам окупанта підібратися до наших.

Хмельничани Євген - сирота. Змалку був в інтернаті. Згодом потрапив у прийомну сім’ю. У 18 поїхав закордон. Працював у Туреччині та Польщі. Згодом повернувся додому та підписав контракт із ЗСУ. У Генштабі Збройних Сил повідомляють, що юнак взяв приклад із двох старших братів.

“Мене завербували двоє старших”

“Двоє старших пішли служити – «завербували» і мене, – сміється Євген, для якого служба стала головною справою життя. – У навчальному центрі опанував ПТРК «Стугна», служити направили до протитанкового підрозділу нашої знаменитої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького”. 

Євген відслужив уже 2 роки. За цей час був на ротаціях у двох районах бойових дій. Зараз разом із братами воює на фронті

Відео дня

“У нас тут справжнє сафарі на окупантів”

Євген працює з ПТРК “Стугна”. Зізнається, його завдання - знайти та знищити ворожу техніку. Він робить усе, аби не дозволити російським танкам підійти близько до позицій ЗСУ. Проте, зазначає, що навіть якщо танків буде забагато і він не встигне знищити усіх, то в ближньому бою його побратими також мають чим щедро пригостити ворога. 

“У нас достатньо й українських, і закордонних «застосунків» для перетворення російської броні на металобрухт. І додайте сюди до чорта велику мотивацію! У нас тут справжнє сафарі на окупантів: лише моя група знищила більше трьох десятків одиниць російської техніки!”

“Хлопці з нашого підрозділу навіть під «Градами» не бігли ховатися”

Воїн запевняє, що головний секрет успішної боротьби його групи - злагодженість та взаємодія з іншими підрозділами. Сюди ж високий бойовий дух протитанкістів і готовність першими зустріти техніку окупантів. Вони готові вести бій до останньої ракети, до повного знищення ворога. А протитанкові групи піхотинці вважають своїм щитом.

“Не раз доводилося вести бій проти російських танків, які атакують за потужної підтримки своєї артилерії, – згадує оператор «Стугни». – Бувало, що хлопці з нашого підрозділу навіть під «Градами» не бігли ховатися, а продовжували заряджати ракети, аби тільки знищити якомога більше рашистських танків”. 

“Перемогти зло непросто, але ми це зробимо”

Євген одружений та має двох діточок у свої 23 роки. Каже, зараз понад усе мріє побачити своїх малюків. Та спершу потрібно дати відсіч ворогу. 

“План дій у нас простий: чим більше знищимо цих нелюдів, чим швидше виженемо їх з України – тим скоріше повернемося до своїх сімей, – стверджує хмельничанин. – Я знаю, що перемогти зло непросто, але ми це зробимо!”

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (151)
  • Наталя Ребедацька

    Господи збережи
  • Наталія Швець

    Хай Бог береже наших захисників
  • Галя Біляк

    Міцного міцного здоров'я Тобі і Божого благословення на многії літа рідненький!
  • Оксана Самара

    Хай вас Бог береже дорогі діточки.

keyboard_arrow_up