Батьки отримали орден сина, який загинув в перший день війни

Батьки отримали орден сина, який загинув в перший день війни
Тут і далі - фото з сайту horodok.city
  • Батьки військового з Городка Олександра Мельника отримали орден сина «За мужність» ІІІ ступеня.

  • Олександр загинув в перший день війни від артобстрілу.

Військового з Городка Олександра Мельника Президент України посмертно нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Ракетник загинув у перший день російсько-української війни від артобстрілу.

Нагороду 11 червня отримали його рідні у військовій частині, що розташована у селі Данилівка Васильківського району Київської області. Саме там, у 96 зенітно-ракетній Київській бригаді Повітряних Сил Збройних Сил України й служив Олександр. Про це повідомляє сайт horodok.city.

Відео дня

“Він був майором, начальником штабу та першим заступником командира,” — зі сльозами на очах розповідає мати полеглого Героя Ольга Мельник. Вона зізнається, що коли взяла до рук останній орден сина, то її серце немов би вразило ножем, але водночас, мати відчула й величезну гордість за свого Сашуню. Саме так вона його називала.

В ніч з 23 на 24 лютого в сторону військового штабу, в якому був Олександр, летіло п’ять ворожих ракет. Чотири з них — збили ППО, п’яту не встигли. У результаті — всі члени штабу загинули. Їхній командир згорів вщент. У військового із Городка були пошкоджені внутрішні органи. Він помер на операційному столі, та встиг ще розповісти про кожного свого побратима, який був тієї страшної ночі разом із ним.

“Мій Сашуня був справжнім військовим. Відповідальним, врівноваженим… Він ніколи не говорив нічого зайвого, ніколи не хвалився своїми досягненнями. Хоча мав понад 20 різних нагород та відзнак. Їх я побачила вже після того, як його не стало,” — витираючи сльози з обличчя і дістаючи з коробки нагороди сина, каже мама.

За словами батька Героя, у 2017 році Олександр був нагороджений Грамотою як кращий за фахом військовослужбовець повітряного комплектування «ЦЕНТР» за підсумками навчального року. У 2018 році отримав відзнаку Командувача Об'єднаних Сил «Козацький хрест» ІІ ступеню. Того ж року його нагородили почесною відзнакою «Операція Об’єднаних Сил. Маріуполь».

“Окрім цього, Саша двічі був нагороджений відзнакою за службу державі: у 2015 та 2017 роках. У 2021 отримав нагрудний знак «Гідність та честь». Також має нагороду від Православної Церкви України,” — розповідає Анатолій Мельник.

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Eugenia Labanda

    Вічна Пам'ять Царство Небесне Герою України
  • Алина Блиндарук

    Співчуття рідним Героя! Шановні журналісти, ви б іще карту розташування в/ч вчепили!!! Навіщо така деталізація? Чи мало полеглих від таких, з дозволу сказати, наводок?!
  • Надія Тарасюк

    Вічна пам'ять Герою і вічна шана 🙏
  • Ольга Макареня

    💔💔💔😢

keyboard_arrow_up