“Великий шрам на серці військової частини”. Хмельницький попрощався із загиблими ракетниками

“Великий шрам на серці військової частини”. Хмельницький попрощався із загиблими ракетниками
  • Вікторові Мазуру було 29 років, а Олегу Гуменюку - 48.
  • Військові загинули в один день у Запорізькій області. 
  • Сьогодні, 25 червня, Хмельницький попрощався зі своїми Героями.

“Ваше серце наповнене болем. Більше трьох місяців цей біль роздирав вашу душу і серце”, - так звернувся священнослужитель до рідних загиблих воїнів. Саме три місяці близькі чекали, аби повернути додому тіла своїх захисників.

Сьогодні, 25 червня, Хмельницький провів у вічність одразу двох мужніх Героїв - Віктора Мазура і Олега Гуменюка.  Ракетники загинули в один день, 18 березня. В один день вони знайшли і спокій на Алеї Слави. 

Офіцеру Вікторові Мазуру навіки залишиться 29 років. У нього вдома залишились батьки, дружина і зовсім маленька донечка.  

Відео дня
  • Дуже важко підібрати слова, коли ти знаєш людину особисто, коли тривалий час проходили разом службу, робили перші кроки в зоні ООС. Це дійсно гарна і світла людина. Це великий шрам на серці нашої військової частини і великий біль в душі кожного військовослужбовця, - розповідає заступник командира ракетної бригади. 

  • В 29 років Віктор був офіцером. Я хочу, аби ми подякували йому за його героїчне життя. Коли ти дивишся на фото Віктора - світле обличчя, глибокий погляд, низка нагород. Це означає, що в 29 років він прожив життя справжнього Героя, - зазначив міський голова Олександр Симчишин. 

Віктор Мазур служив у 19-тій ракетній бригаді з 2016 року. Його пам'ятають світлим, добродушним, чоловіком, від якого ніколи не почуєш різкого слова. Ще до початку повномасштабного вторгнення він виконував бойові завдання на Сході. Загинув хлопець 18 березня у Запорізькій області. 

Олегові Гуменюку - 48 років. Чоловік родом із села Солобківці. Багато років із сім'єю він проживав у Хмельницькому. Ракетник ніс військову службу і боронив Україну від ворога з 2019 року. Його пам'ятають як хорошого сім'янина і доброзичливого чоловіка. Його життя обірвалось у той день, що і Віктора - 18 березня. У нього залишилась мама, дружина, син і брат. 

  • Слова підібрати важко, але в кожного воїна і захисника випала така доля, щоб загарбник, покидьок не пройшов далі, - сказав заступник командира 19 ракетної бригади. 

Як розповідає офіцер командування 19 ракетної бригади “Свята Варвара” Олексій Наконечний, чоловіки служили разом. Спочатку Віктор був в одному підрозділі, але згодом був прикомандирований до іншого, де служив Олег. Вони виконували військові обов'язки на сході України ще до початку повномасштабного вторгнення окупантів. 

  • Олег служив у військовій частині з 2019 року, а Віктор з 2016. Віктор ще дуже молодий хлопчина. В нього тут залишилась дружина і маленька донечка. Він дуже добра і чесна людина, ніколи ні з ким не сварився. Все слухав, виконував, як кажуть “хоч до рани прикладай”. Він завжди з тобою поділиться, підтримає, від нього не можна було чекати підлості. Таких людей взагалі дуже мало, - каже Олексій Наконечний. 

Обоє ракетників загинули 18 березня у Запорізькій області. Як зазначив мер Олександр Симчишин, з 24 лютого у боях загинуло 50 воїнів з Хмельницького. А з 2014 року Хмельницький попрощався з 86 своїми Героями. 

Близькі Віктора Мазура

29-річний Віктор Мазур був офіцером ракетної бригади 

Близькі Олега Гуменюка на прощанні у будинку ритуальних обрядів

 

Читайте також:

“Ми більше не заспіваємо разом під гітару”, - друзі про загиблого на війні Романа Совича

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (429)
  • Валентина Павлюк

    Вічна пам'ять і співчуття рідним і близьким.
  • Броніслава Лісовська

    Вічна память і слава Героям!
  • Людмила Басараб

    Світла Пам'ять Героям!
  • Алла Пономар

    Вічна пам'ять.

keyboard_arrow_up