Без батька залишився п’ятикласник: у Хмельницькому попрощалися з Андрієм Гнатюком

Без батька залишився п’ятикласник: у Хмельницькому попрощалися з Андрієм Гнатюком
  • Захисник Андрій Гнатюк загинув 20 березня, під Мар’їнкою.
  • У нього залишився син, мати та сестра.

У міській ритуальній службі, на Святослава Хороброго, зібралося чимало людей. Кожен тримав у руці квіти - жовто-блакитні хризантеми, гвоздики чи троянди. Близько 12 години всі стали заходити всередину будівлі. Там, біля труни, стояли рідні загиблого захисника. Вони не стримували сліз від горя. Адже втратили найдорожче - сина та брата. “Який же ти побитий!”, - повторювала мати Героя, споглядаючи на його обличчя. 

Андрію Гнатюку було 37 років. Він народився та виріс в селі Черепівка, що в Хмельницькому районі. Згодом перебрався у Хмельницький. До повномасштабної війни працював на маслозаводі. Про це розповів колега загиблого, Віталій. 

Відео дня

- Ми разом з Андрієм працювали на маслозаводі. Він був комп’ютерником. Це була чудова людина. Він завжди міг щось підказати чи порадити. Дуже добра людина була. Коли його мобілізували, Андрій казав, що все буде добре й він повернеться живим, - пригадує Віталій. 

Андрій Гнатюк перебував на “гарячих” точках фронту. Там військового навідувала волонтерка та близька йому людина - пані Галина. Саме із нею військовий спілкувався напередодні своєї загибелі. Жінка пригадує - Андрій невдовзі збирався у відпустку. 

- Він був дуже слухняний, працьовитий, веселий і дружелюбний хлопець. Ми часто з ним розмовляли на будь-яку тему. Він для мене був, як моя дитина. Коли його мобілізували, на той час я вже працювала волонтером і їздила до хлопців, і до Андрія туди, на першу лінію. Останнім часом він почав дуже рідко виходити на зв’язок. Згодом виявилося, що це через те, що він все частіше виходив “на нуль”. Перед тим, як він загинув, у нас була розмова. Він сказав: “Тьотя Галя, не їдьте вже до нас. Скоро нас відпустять у відпустку і я вже приїду до вас в гості, - пригадує жінка.

Андрій Гнатюк загинув 20 березня, під Мар’їнкою. Сьогодні, 27 березня, у залі для прощання провели ритуальні обряди. Тоді на труну поклали жовто-блакитний прапор. Усі присутні стали навколішки. Так провели Андрія Гнатюка в останню путь. “Слава, тричі захиснику”, - вигукнули люди. 

Героя поховали на кладовищі в рідному селі Черепівка. У нього залишилася мати, сестра та син, який навчається у 5 класі. 

Читайте також: Дружина загиблого Віталія Марманюка просить присвоїти йому звання Героя України

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (125)
  • Людмила Кравчук

    Вічна пам’ять,хай спочиває з Богом. Родині співчуття.😥
  • Инна Пилипенко

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ УКРАЇНИ!
  • Nina Udut

    Вічна пам'ять тобі Герою співчуття родині
  • Надежда Тарасюк

    Вічна шана Герою

keyboard_arrow_up