Дружина загиблого Віталія Марманюка просить присвоїти йому звання Героя України

Дружина загиблого Віталія Марманюка просить присвоїти йому звання Героя України
Колаж vsim.ua
  • Віталій Марманюк був командиром відділення гірсько-штурмової бригади. 

  • Він загинув у 31-річному віці. 

  • Вдовою залишилась молода дружина, осиротіли двоє малих дітей.

Військовий Віталій Марманюк був родом із Кам’янеччини. Тривалий час працював на цукровому заводі у Наркевичах. Він загинув у жовтні 2022 року на херсонському напрямку від російської кулі. А нині його рідні звернулись до президента, аби Віталію присвоїли почесне звання. 

Відповідну петицію створила дружина захисника — Марина. Жінка просить посмертно надати її чоловіку найвищу державну відзнаку "Герой України". 

— Я, Марманюк Марина Віталіївна, дружина справжнього Героя і Захисника України, прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю, командиру відділення 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Марманюку Віталію Олександровичу, 22.08.1991 року народження, — йдеться в тексті звернення.  

Відео дня

Сержант Віталій Марманюк на третій день повномасштабного вторгнення, 26 лютого 2022 року, добровольцем приєднався до лав Збройних Сил України. Він був командиром відділення 128-ої Закарпатської окремої гірсько-штурмової бригади. 

Фото зі сторінки Марини Марманюк

Виконуючи бойові завдання на херсонському напрямку, військовий загинув під час артилерійського обстрілу в населеному пункті Нова Кам’янка 13 жовтня 2022 року. Йому було лише 31.

— Марманюк Віталій Олександрович поклав своє життя за цілісність та незалежність України, був справжнім патріотом, мужнім та хоробрим воїном, люблячим сином, вірним другом, коханим чоловіком та чудовим батьком. Він заслуговує на присвоєння почесного звання «Героя України», оскільки до останнього свого подиху боронив територію нашої країни, віддавши найцінніше – своє життя, — додає дружина Марина. 

Фото зі сторінки Марини Марманюк

У Віталія залишились сиротами двоє маленьких діток — 5-річний синочок та 3-річна донечка, овдовіла молода дружина. 

 

Для того, аби петицію розглянув президент, потрібно зібрати 25 000 підписів. Станом на 15.00 26 березня її підписали 2 517 людей. Збір триватиме ще 88 днів. Петицію можна підписати за посиланням

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (113)
  • Галина Куратева

    Дуже боляче і прикро,що герої остаються в пам'яті своєї рідні,знайомих.А звання Героя присвоять арахамі,єрмаку і блогершам.Така дійсність
  • Тамара Шегрин

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ дати і ніяких сумнівів вони всі Герої
  • Béatrice De la Villéon

    Tristesse 😪 +++🙏
  • Марія Горох

    Вічна пам‘ять ГЕРОЮ.

keyboard_arrow_up