Біля труни - двоє його синів. Хмельничани попрощалися з Олександром Климовим

Біля труни - двоє його синів. Хмельничани попрощалися з Олександром Климовим
  • Олександр Климов захищав країну від ворога із 2014 року.
  • Без батька залишилися двоє синів. Меншому - 9 років.

“Дорогому батькові від дітей”, - такий напис на чорній стрічці жовто-блакитного букета. Він стоїть неподалік закритої труни із 47-річним військовим - Олександром Климовим. 

Сьогодні, 18 листопада, хмельничани прощалися з Героєм. Несли квіти, подумки пригадували життєві моменти, що пов’язані з Олександром. 

До міської ритуальної служби на Святослава Хороброго прийшли рідні, друзі, однокласники Олександра Климова. Під час того, як військовий капелан проводив ритуальні обряди, по їхніх щоках котилися сльози. Присутні час від часу підіймали погляд на світлину, де зображений воїн. Розповідають - пам'ятатимуть чоловіка саме таким, як на фото. Із сильним поглядом та добрими очима. 

Відео дня

Однокласниця загиблого Сніжана розповідає: воїн був добрим та відважним. Жінка пригадує, що будучи дітьми, вони разом посадили тополі біля дитсадка. Говорить: тепер вони завжди нагадуватимуть їй про Олександра.

- Олександра запам’ятала завжди усміхненим, привітним і милим. Ми разом виховувалися в дитсадку та вчилися в школі. Біля дитячого садка досі ростуть тополі, такі старі й великі. Це ми разом із ним садили. Олександр назавжди залишиться в наших серцях, - каже Сніжана. 

Олександр Климов захищав Україну із 2014 року. Продовжив цю справу й після 24 лютого. Як справжнього друга й офіцера, його згадує іще один однокласник - Михайло.

За його словами, Герой загинув на Херсонському напрямку. Сталося це 5 листопада. “Він був справжнім патріотом. Захищав країну до кінця. Так і віддав своє життя за Україну. Він мені розповідав багато речей. Мовляв, було у них по-різному. Але він завжди був справжнім чоловіком”, - розповідає чоловік.  

Біля труни із воїном - його дружина та двоє синів. Старшому - 19, меншому - 9 років. Міський голова Олександр Симчишин під час прощання додав, що кілька разів бачився із загиблим. А також - знав його сім’ю. “Це справжня українська родина”, - сказав міський голова. 

- Я з ним бачився кілька разів і добре знав його сім’ю. Це хороша, справжня українська родина. У таких родинах формуються справжні чоловіки. Тож пам’ять про нього буде жити в його хлопцях, в його синах, які, я впевнений, будуть теж справжніми чоловіками, - сказав Олександр Симчишин.

В останню путь Олександра Климова провели навколішках. Воїна поховали на Алеї слави в мікрорайоні Ракове. Від 24 лютого Хмельницький уже попрощався більше, як зі ста Героями. 

Читайте також: Терміновий збір: потрібен автомобіль для військових

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (69)
  • Студія масажу " Massage time"

    Бідні діти, серце кров'ю обливається.Коли ж закінчиться ця несправедливість?
  • Наталія Любінецька

    Вічна пам'ять герою.
  • Галина Селезнева

    ВІЧНА пам'ять
  • Раїса К

    Вічная пам'ять герою і царство небесне а рідним, щирі співчуття.

keyboard_arrow_up