Через мобілізацію комунальні підприємства Хмельницького втратили понад 300 працівників

Через мобілізацію комунальні підприємства Хмельницького втратили понад 300 працівників
Фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Це дані тільки 10 установ.

З початку повномасштабного вторгнення з 10 комунальних підприємств Хмельницької міськради мобілізували 150 працівників. Ще приблизно стільки ж звільнилися за власним бажанням, коли отримали повістки до територіальних центрів комплектування для уточнення даних. При цьому набрати нових фахівців складно, крім того, чоловіки бояться влаштовуватися на роботу через ту ж таки мобілізацію. Про це «Суспільному» розповів заступник міського голови Хмельницького Василь Новачок.

За його словами, підприємствам не вистачає фахівців робітничих спеціальностей, як от зварювальників, слюсарів та водіїв вантажних автомобілів. Комунальники не проти набирати жінок, проте професії складні, вони на цих посадах працювати не хочуть. У зимовий період потрібно буде забезпечувати цілодобове чергування машин для прибирання, однак водії для цього немає.

Зазначимо, що вказані дані охоплюють тільки 10 комунальних підприємств Хмельницької міськради, а загалом їх налічується понад 40. У підпорядкуванні міськради також є комунальні установи, як от школи та садочки.

Відео дня

Читайте такожЗарплати, збитки і прибутки: рейтинги комунальних підприємств Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • 007

    Сашка нахрін звідси в Стару Синяву
  • 007

    нехай 15 заступників мера сідають на снігоприбиральні автомобілі зимою і чистять сніг, а також місцеві депутати з кожного району їх позмінно змінюють
  • Наталія Пташковська

    Зато сидять пенсіонери  технологи яких не вижениш і списують в два рази більше всього
  • Тетяна Федоренко

    Що втрачають тільки комунальні підприємства?! А війні кінця не видно. Продовжують гинути ті, які потрібні країні, залишиться верхівка і алкашня....

    Володя reply Тетяна Федоренко

    А ви до кого відноситесь? До верхівки, чи до алкашні?

    Тамара Кравець reply Тетяна Федоренко

    Тетяна Миколаївна

keyboard_arrow_up