Через сходи біля підземки хмельничанка опинилася в травмпункті. Розповідаємо деталі

Через сходи біля підземки хмельничанка опинилася в травмпункті. Розповідаємо деталі
  • У центрі Хмельницького розвалюються сходи, що ведуть в підземку.
  • Вони стали причиною загіпсованої ноги хмельничанки Вікторії.
  • Розповідаємо про все детальніше та показуємо, як виглядають сходи в центрі міста. 

“Найкомфортніше місто в Україні? Серйозно? Сходи зробіть хоча б в центрі. Скільки людей тут має ноги підвертати і ломати?”, - так хмельничанин Іван висловив своє невдоволення в соцмережах. Чоловік написав в Instagram стосовно травмування своєї дівчини. Мовляв, та опинилася в травмпункті через аварійний стан сходів в центрі міста. 

Нет описания.

Журналістці vsim.ua він розповів, що його кохана Вікторія йшла по сходах, що зі сторони “Кварталу”. Ступивши на одну з них, вона добряче підвернула ногу. Дівчину терміново доправили до травмпункту. Після обстеження лікарі дійшли висновку - без гіпсу не обійтися. 

Відео дня

Нет описания.

Хмельницька підземка в центрі має 6 виходів. Наразі найбільш зіпсований вигляд мають сходи біля двох - парковки “Либідь Плази” та торгового центру “Квартал”. Деякі там розвалені. Плитка на інших геть відстала й лежить біля стін підземного переходу. Як все виглядає, дивіться на фото, що нижче. 

Сьогодні, 3 лютого, онлайн-прийом громадян вів заступник міського голови та директор департаменту інфраструктури Василь Новачок. Серед запитань було і про пошкоджені сходи біля підземки. Чиновник відповів, що знає про їхній неприйнятний вигляд. А також сказав, коли там планується проведення ремонту.

Ще кілька років тому до редакції ВСІМ зверталися читачі із проблемою пандусів біля підземки. Одна з матусь зазначала, що існуючі за розміром не підходять для колеса дитячого візка. Тож через це вона не може повноцінно пересуватися центром міста разом зі своїм чадом. 

До сьогодні це питання залишається відкритим. На що Василь Новачок сказав: “До діючих пандусів будуть доварені швелери, що дозволить з’їжджати візочкам різного типу”. 

Фото з архіву

Нагадаємо, що ті входи в підземку, які мають найгірший вигляд, час від часу ремонтують. Востаннє це робили влітку минулого року. Тоді роботи велися біля входу з боку “Кварталу”. Саме там, де пошкодила ногу хмельничанка Вікторія, про яку написано вище. 

Загалом підземний перехід в центрі Хмельницького почали будувати ще у 1989 році. Його проєкт готували в Києві, а шахтопрохідників найняли місцевих, з Хмельницького. Раніше журналістам vsim.ua колишній міський голова Іван Бухал розповідав, що планувалося зробити підземний перехід від Проскурівської до залізничного вокзалу. 

- Якщо говорити про роль підземки, то це та частина місця, яка необхідна для того, аби краще було жити містянам. Вулиці мають бути пішохідними, а транспорт потрібно загнати під землю. Коли я став мером, то ми хотіли втілити цю стратегію. Перш за все, ми планували від Проскурівської і аж до вокзалу зробити підземку. Вже і проєкт готували, і шахтопрохідників залучили, які мали ділянку підготувати. Але Союз розвалився, я пішов з крісла мера, а цим проєктом ніхто після мене себе навантажувати не захотів.

- Цей перехід, що в центрі, почали робити ще при мені у 1989 році, а закінчили вже при Чекмані. Там, де зараз знаходиться підземка і «Либідь Плаза», колись був цілий квартал двоповерхових будинків. Їх знесли. Проєкт підземки готували в Києві, ми найняли шахтопрохідників, які і виконали роботи. Але її толком і не доробили, тому що погодні умови взимку такі, що то тепло, то дощ, то лід, сходи псуються. Скільки там вже носів набили. Є шість входів у підземку, їх можна накрити, щоб не рихтувати, замазувати постійно східці. Це творчий процес і сюди можна залучити людей. 

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Алла Бігус

    Oleksandr Symchyshyn  відреагуйте, будь ласка, сходи дійсно в небезпечному стані.
  • Касик Каламян

    Ага!!!!! И вата на гибсе свежая...((((
  • Zhanulya Kulchitska

    Відшкодувати дівчині кошти на лікування та лікарняне, людина на якийсь час втратила можливість ходити на роботу! І звичайно ж сходи потрібно ремонтувати!!!
  • Андрей Крента

    Ирина Петришена навіщо парк. Влади міста на свій піар витрачає по п'ять мільйонів на рік.

keyboard_arrow_up