Далекобійник став солдатом. Історія військового Богдана Боднарчука

Далекобійник став солдатом. Історія військового Богдана Боднарчука
Фото військового зі сторінки батальйону. Колаж vsim.ua
  • Чоловік повернувся з-за кордону та пішов добровольцем у військкомат. 

  • А згодом отримав медаль за оборону Донеччини. 

Кожен український військовий уже Герой. Адже захисники та захисниці не лише несуть свої службу, а ціною життя визволяють країну від російських загарбників. Одним із таких є житель Хмельницької області Богдан Бондарчук. Його історію розповіли в 36-му окремому стрілецькому батальйоні. 

На початку повномасштабного вторгнення Богдан Боднарчук був за кордоном. Він працював водієм-далекобійником у Скандинавії. 

— Власником фірми був данець. Завдяки йому нас із хлопцями, які також їхали обороняти Україну, довезли до Польщі. 5 березня я приїхав додому, а 6 вже був у військкоматі. Та місяць минув безрезультатно — нікуди не викликали. Отож, я знову рушив у ТЦК добиватися свого — стати в ряди захисників, — пригадує Богдан.

Відео дня

У батальйоні він потрапив у польовий вузол зв'язку. Але вже на бойових позиціях під Пісками на Донеччині, куди заходив із своїми побратимами Дєсантом та Британією, не лише забезпечував зв’язок. Ночами Богдан допомагав бійцям копати окопи. 

— На четвертий день російські окупанти обстріляли нас із міномету, але все минулося щасливо, на світанку вийшли без втрат, — каже захисник. 

Він став механіком-радіотелефоністом. Cолдат згадує, як двічі ухилявся від бою. Командир батальйону розпорядився зійти Богдану з БТР перед черговим завданням, надягнув на себе його бронежилет і поїхав замість нього. 

А на згадку про оборону Донеччини Богдан має медаль від Хмельницького обласного військкомату "Захисник рідної землі". Також його відзначили подякою Хмельницької обласної військової адміністрації. Та й однокласники "відзначили" його по-своєму — подарували захиснику тепловізор.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up