Де і за скільки у Хмельницькому можна позичити велосипед

Де і за скільки у Хмельницькому можна позичити велосипед
  • У Хмельницькому будують велосипедні доріжки.
  • Але велик є не в кожного. А точок, де можна його дістати напрокат, небагато.
  • Журналісти vsim.ua обійшли кілька адрес та дізнались в скільки обійдеться прокат вело.

Велоспорт у місті набирає обертів. Щороку проводяться велопаради та велозабіги. У парку Чекмана облаштували першу велодоріжку. Щоправда, для любителів двоколісних цієї відстані для катання замало. Але поїздити можна просто по місту. Ті, хто немає власного велосипеда, можуть взяти його напрокат. Але з цим у Хмельницькому скрутно. Журналісти vsim.ua знайшли всього три точки де це можна зробити. У скільки обійдеться прокат двоколісного та що для цього потрібно?

У Хмельницькому навіть розробили програму розвитку велоінфраструктури. Впродовж 9 років планують побудувати близько 30 велодоріжок у різних мікрорайонах. На це із міського бюджету планують витратити 83 мільйони гривень. Але, окрім велодоріжок, парковок та стійок для двоколісних, поки більшого не запланували.

Великий вибір на Староміській

Одна із точок прокату знаходиться на вході в парк Чекмана. На Староміській, 1 можна вибрати зручний для себе велик і захисні атрибути до нього. Тут є велосипеди для дорослих, підлітків та малих діток.

Відео дня

Дорослий тут обійдеться в 50 гривень за годину, дитячий – 40. Орендувати двоколісний на цілий день можна за 160 та 120 гривень відповідно. Дитячий біговел без педалей пропонують за 70 гривень за годину. Велик можна взяти й на ніч з 19.00 до 11.00. Ціна – 100 гривень. За шолом та захист доведеться викласти ще по 20 гривень.

В заставу просять залишити паспорт, водійське посвідчення, документи на авто чи суму вартості велосипеда. Пункт прокату працює з 10 ранку до 20.00 години без вихідних.

Три види прокату – на Грушевського

Вартість велопрокату в пункті на Грушевського, 82 майже не відрізняється. Але тут немає дорослих та дитячих велосипедів. Всі однієї моделі - гірські. Орендувати двоколісний можна щонайменше на 2 години. За це просять 100 гривень. 5-годинна велопрогулянка обійдеться в 120. Кататися на двоколісному цілий день можна за 160 гривень. За шолом треба буде доплатити ще 10 гривень. А додаткового захисту для колін та ліктей не дають.

Для оформлення необхідний паспорт. А в заставу також просять лишати документ та додатково 100 гривень. Прокат працює з 10.00 до 20.00 години.

Помірні ціни в "Кварталі"

Ще одна точка прокату працює в ТЦ "Квартал". Орендувати двоколісного можна в магазині "Велоімперія". Ціни тут дещо нижчі. За годину прокату просять 40 гривень. За три - 80. День на двоколісному обійдеться у 130 гривень, а ніч (з 8 вечора до 9 ранку) - у 80 гривень. Позичити велик на добу коштуватиме 150 гривень. 

Такі ціни встановлено в будні дні. Вартість прокату на вихідні та у свята підвищиться на 10 гривень. А ціна добового користування - на 30 гривень. 

Аби орендувати велосипед, слід залишати в заставу документ та 100 гривень. Прокат працює з 10.00 до 20.00 за адресою Кам`янецька, 17. 

У Хмельницькому велопрокат не продумали

Та варто зазначити, що велоінфрастуктура в Хмельницькому розвинена недостатньо. Місць, де можна позичити велик, небагато. А ціни “некусючі” лише якщо виїжджати вряди-годи.

А от у Львові створили цілу систему муніципального велопрокату. Орендувати вело у “Nextbike” можна за допомогою смартфону. Тим, хто бажає покататися менше 30 хвилин платити не потрібно. А для любителів велопрогулянок є три види абонементів: разовий, місячний та сезонний.

Оренда двоколісного на годину обійдеться в 50 гривень. На місяць - 120 гривень, на сезон з березня по листопад - 800 гривень. Жодних застав непотрібно. Але якщо велик не повернуть, то доведеться сплатити 15 тисяч штрафу. У Хмельницькому ж поки до такого не додумалися.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • игор

    мини троба вилика з горного з пиридачими и за 20 гривинь
  • Александр Марценюк

    То в ТЦ Квартал дають на прокат чи вже ні?
  • Игорь Стельмаченко

    Какое право имеют требовать паспорт в залог ?
  • Олексій Бобрик

    За 50 грн. півгодини на таксі можна їздити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up