Держзрадники з Хмельниччини: хто і за що потрапив до реєстру

Держзрадники з Хмельниччини: хто і за що потрапив до реєстру
Фото з відкритих джерел
  • В Україні функціонують реєстри державних зрадників.
  • До них потрапили й уродженці Хмельниччини.
  • Деякі наразі беруть участь в російській агресії проти України. 
  • Дізналися імена, посади та причину внесення їхніх імен до реєстру.

Після повномасштабного наступу росіян, на Хмельниччині виявили чимало колаборантів. Вони співпрацювали з ворогом чи закликали до захоплення діючої влади в Україні. Історії тих, кого вже судили за такі дії, можете переглянути в матеріалі - Захоплення влади й підтримка путіна. Історії колаборантів на Хмельниччині.

Цього разу розповідаємо про уродженців Хмельницької області, які стали державними зрадниками. Такі особи виконують накази кремля й наразі залучені до російської агресії проти України. Ними є ті, хто народився, навчався чи працював в Старокостянтинові, Нетішині, Хмельницькому та інших населених пунктах області.

Аби виявити таких осіб, журналістка vsim.ua скористалася реєстрами державних зрадників. Один із них створений ГО “Рух Чесно”. Платформа “Реєстр держZрадників” розроблена, щоб політики, медійники, судді та правоохоронці були притягнуті до відповідальності та не були обрані до парламенту чи органів місцевого самоврядування. Йдеться про тих, чиї дії, за оцінкою “Руху Чесно”, шкодять державному суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України.

Відео дня

До цього реєстру державних зрадників вже внесено 1 038 людей. З них найбільше політиків. Серед регіонів, де таких людей найчастіше виявляють - Херсонщина, Харківщина, Миколаївщина та Луганщина. 

Також дослідження ознак злочинів проти безпеки України проводить центр “Миротворець”. На їхньому сайті теж подана інформація про осіб, які причетні до злочинних дій і вважаються зрадниками.

Зрадник з діючими компаніями по Україні

Уродженець Хмельниччини, зрадник, та керівник досі діючих компаній в Україні - це Лазарєв Олександр Сергійович. Він є проросійським політологом. 

Лазарєв Олександр Сергійович народився 11 березня 1994 року на Хмельниччині. Раніше мав відкриті ФОПи у селищі Понінка, що в Шепетівському районі. Там займався діяльністю у сфері права та консультуванням з питань комерційної діяльності та керування. Також на Хмельниччині має власну нерухомість. Такими є дані сервісу YouControl. 

Александр Лазарев: биография украинского политолога

Як повідомляє “Рух Чесно”, Лазарєв вивчав політологію у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Виступає за налагодження дружніх стосунків із росією, вважає, що інтеграція з Європейським Союзом для України є згубною. Неодноразово був помічений у відвертому піарі кума путіна Віктора Медведчука. Крім того, Лазарєв називав війну на Донбасі “громадянською”.

Водночас Лазарєв є керівником й учасником багатьох діючих компаній в Україні. Вони працюють на Одещині, Київщині, Рівненщині та в Запорізькій області. Скажімо, під його керівництвом функціонує ТОВ “Сервісагроцентр” в Рівненському районі. Основний вид діяльності - вирощування зернових, бобових і насіння олійних культур. 

Зрадник з Нетішина

Зрадником вважають уродженця Хмельниччини, на ім’я Бичин Артем Сергійович. Народився 22 грудня 1986 року в Нетішині. Навчався у міській школі №1, з якої випустився 2004 року. 

Згодом вирішив підписати контракт із ЗСУ та служити в армії. Поїхав служити до батальйону зв’язку, який дислокувався у селищі міського типу Кача, біля Севастополя. Там він обіймав посаду механіка вузла радіотехнічного забезпечення. За досягнення по службі йому надали військове звання “старший солдат”.

Після початку трагічних подій 2014 року та незаконної анексії рф Кримського півострова, російські куратори запропонували військовослужбовцям військової частини, де проходив службу Артем, зрадити Україну та перейти на бік рф. Тоді Артем Бичин приймає рішення дезертувати та піти на службу до ворога.

Як повідомляють на сайті Evocation, наразі він служить у 62 винищувальному авіаполку. Від 24 лютого Артем Бичин бере участь у війні проти України, на боці російських загарбників.

Зрадники з Нової Ушиці, Старокостянтинова та Хмельницького

Кроча Валерій Володимирович. Народився 5 квітня 1971 року в Новій Ушиці, Кам’янець-Подільського району. На сайті “Миротворець” повідомляють, що він проходив військову службу в ЗСУ на території Криму. Згодом не прибув на територію України у визначені пункти збору. Таким чином - перейшов на військову службу до російських окупантів.

Займана посада до зрадництва - начальник відділення документованого звязку відділу телекомунікацій ІТВ. Військове звання - прапорщик.

Іще один зрадник за даними сайту “Миротворець” - Мельник Юрій Петрович. Він народився в Старокостянтинові, 22 квітня 1989 року. Проходив військову службу в лавах ЗСУ в Криму. Не прибув на територію України у визначені пункти збору. Отож, став на бік ворога.

До того, як зрадив Україну, служив у військовій частині міста Бахчисарай. Був старшим водієм автомобільного відділення взводу матеріально-технічного забезпечення. Військове звання - старший матрос.

Зрадником вважають і Чорноконя Дениса Андрійовича, який народився та навчався у Хмельницькому. Середню освіту він здобував у ЗОШ №22, що на Зарічанській. Про це повідомляють на сайті Evocation.

Закінчив військово-морське училище та проходив військову службу у Військово-Морських Силах ЗСУ на території Криму - в Керчі. У 2014 році добровільно перейшов на службу до окупантів. А саме - до 126 окремої бригади берегової охорони чорноморського флоту рф. 

У 2014 році отримав російське громадянство й досі служить на боці ворога. 

Кримінальні провадження, відкриті за держзраду й колабораційну діяльність

“Рух Чесно” повідомляє: за 2022 рік Офіс Генпрокурора відкрив понад 4 500 кримінальних проваджень. Усі вони за статтями “державна зрада” та “колабораційна діяльність”. Разом із тим, лише близько 11% справ передано до суду. Такими є дані станом на жовтень 2022 року.

За даними “Руху Чесно”, найбільше справ по державній зраді було відкрито в перші місяці повномасштабного вторгнення: в березні та квітні. Загалом за січень-вересень минулого року відкрили 1 832 справи, з них 193 передано до суду. А за колабораційною діяльністю відкрито 2 757 справ, 316 передали до суду. 

Допоможемо військовим разом

Редакція vsim.ua збирає кошти на гаджети для аеророзвідки для хмельницьких військових із 19-ої окремого стрілецького батальйону. А саме на два планшети RIPLTEK 8 PRO. Як кажуть військові, з ними аеророзвідка проходитиме якісніше, адже пристрої потужні й потягнуть всі необхідні програми. Також вони не бояться дощу чи болота, які часто заважають. А ще антиблікові екрани, що важливо в польових умовах роботи.

Ціна одного такого планшета - 36 тисяч гривень. Щоб придбати їх якнайскоріше, редакція vsim.ua оголошує збір коштів. Так ми допоможемо нашим воїнам прискорити перемогу і конвертуємо свою злість.

Куди задонатити кошти

Реквізити:

  • Приват — 4149 4993 4948 5480 (Максим Фарина, головний редактор vsim.ua)
  • Банка
  • Номер банки — 5375 4112 0263 3223

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Тетяна Батура

    А скільки при владі зрадників при високих постах, тіж депутати до цих пір, всі знають, але ніхто не приймає ніяких мір, а хлопці захисники гинуть, в тому числі і через них.
  • Таня Сонг

    Істоти !!!!!!!
  • Вова Жернецький

    Гнидота......

    Вова Жернецький reply Вова Жернецький

    Микола Кушнір гниди всі хто зрадив Україну.......

    Микола Кушнір reply Вова Жернецький

    Вова Жернецький а лобазюки вони зараз при владі чим вони кращі був в партіі регіоналів голосував за антинародні закони привів до нас війну а зараз збагачуються
  • Денис Гераскин

    Якісь пїдори,добре я,їх не знаю

keyboard_arrow_up