Диван на колесах у Хмельницькому: хто його зробив і куди він їде

Диван на колесах у Хмельницькому: хто його зробив і куди він їде
Фото зі сторінки Олени в Instagram
  • Хмельничани помітили в місті диван на колесах, що рухається проїжджою частиною.
  • Поспілкувалися з його пасажирами й дізналися, куди і для чого вони їдуть.

Диван блакитного кольору. На колесах. Із двома пасажирами. Таку картину помітили вчора, 24 червня, у Хмельницькому. Перехожі зафільмували кадри на Львівському шосе, а також – в центрі міста. Журналістка vsim.ua поспілкувалася з пасажирами незвичного транспорту. Дізналася, хто вони, куди й навіщо їдуть.

Диван-тур з Заліщиків до Києва

Аркадій Фішман та Олена Дунець. Так звуть двох пасажирів дивану, які прямують із Заліщиків на Тернопільщині до Києва. У таку подорож відправилися не випадково. А з метою зібрати кошти для війська.

Щоб привернути увагу людей – вирішили їхати не будь-чим, а диваном. Його змайстрував Аркадій, який займається проєктуванням дронів. Сам чоловік родом зі Слов’янська. Звідти переїхав на Тернопільщину під час повномасштабної війни. Довелося змінити не лише місце проживання, а й свою основну діяльність. 

Відео дня

Аркадій активно допомагає війську. І отримавши новий запит від військових, вирішив підійти до збору креативно. Так званий диван він зробив зі звичайних дощечок. Додав колеса, електродвигун та акумулятор, що дозволяє проїжджати 50 кілометрів на одній зарядці. 

Аркадій взяв із собою в поїздку Олену, аби вона висвітлювала подорож у соцмережах. Та вдалося привернути увагу якомога більшої кількості людей. Цю поїздку вони й назвали відповідно – диван-тур.

«У Хмельницькому – ями та пагорби»

Загалом диван здатен їхати зі швидкістю до 10 кілометрів на годину. У Хмельницькому, каже Аркадій, швидкість довелося знизити. Все – через стан доріг.

- Дорога до Хмельницького була майже ідеальною. А от в самому Хмельницькому – ями, пагорби. Ми мусили знизити швидкість приблизно до трьох кілометрів, – розповідає Аркадій. 

За словами чоловіка, у Хмельницькому вони залишалися на ніч у знайомих. А от в наступних містах, які минатимуть – Вінниці й Житомирі, ночувати їм ніде. Про всяк випадок мають із собою намет. Крім того, Аркадій та Олена везуть із собою близько 40 кілограмів вантажу. Все це - всередині дивану. Там Аркадій зробив спеціальні тумби, які повністю забиті вантажем.

Збирають 2 мільйони гривень 

Сьогодні, 25 червня, минає шостий день диван-туру. До кінцевої зупинки – Києва, орієнтовно стільки ж днів на дивані, – каже Аркадій. 

За час поїздки планують зібрати 2 мільйони гривень на потреби військових. Долучитися до збору можна за посиланням на банку. 

Назад повертатися до Заліщиків Аркадій та Олена планують вже не на дивані. У Києві пересядуть на більш звичний для всіх транспорт. А диван на колесах відправлять додому вантажівкою. 

Читайте також: Пластична хірургія для військових: які операції проводять у Хмельницькій обласній лікарні

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Віталій Українець

    Подушка з фото ката Сталіна!
  • Люда

    Читаю коментарі і диву даюся. Де культура? За що обзивати незнайому людину? Схаменіться і будьте добрішими , мудрішими.
  • @vМarkos

    А де поліція? Мабуть котиків рятує.
  • Жанна

    Мабуть до першого стовпа

    Жанна reply Жанна

    Мала на увазі що це небезпечно так їздити це жах

keyboard_arrow_up