Додаток “Повітряна тривога” створив хмельничанин. Інтерв’ю зі Степаном Танасійчуком

Додаток “Повітряна тривога” створив хмельничанин. Інтерв’ю зі Степаном Танасійчуком
  • Хмельничанин Степан Танасійчук - досвідчений розробник мобільних додатків і вебсервісів.
  • Під час війни він став автором ідеї та керівником проєкту додатка “Повітряна тривога”.
  • Як саме працює застосунок, чи може він помилятися і над якими оновленнями наразі працюють розробники?
  • Дізнавайтеся про все це в інтерв’ю.

Додаток “Повітряна тривога” запрацював в Україні під час війни. Автором ідеї та керівником проєкту є хмельничанин Степан Танасійчук. Він досвідчений розробник мобільних додатків і вебсервісів, а також власник IT-компанії “Stfalcon”.

На третій день повномасштабного наступу Росії Степан Танасійчук помітив проблему в Хмельницькому із сиренами. Їх чули далеко не всі мешканці міста. Саме тому програміст вирішив розробити мобільний додаток, який буде сповіщати про повітряну тривогу. При чому зробити це так, щоб застосунок працював у будь-якому режимі телефону.

Степан Танасійчук звернувся до команди фахівців компанії “Ajax”. До розробки приєдналися десятки людей і вже за дві доби новина про появу додатку облетіла всеукраїнські ЗМІ. Степан Танасійчук каже: за годину після оприлюднення інформації про застосунок, додалося мільйон нових користувачів з різних областей. Це він називає рекордом. 

Відео дня

Загалом додаток розроблено спільними зусиллями компаній “Stfalcon” та “Ajax”, за підтримки Мінцифри. На це вже витрачено десятки тисяч доларів.

Журналістка vsim.ua запросила Степана Танасійчука на інтерв’ю. У нього дізналася, як саме додаток фіксує й передає сигнал про тривогу і відбій, чи може він помилятися та які оновлення з’являться в ньому з часом. Розробник розповів про хейт українців стосовно голосу Артестовича та чи будуть використовувати зображення Віталія Кіма на відбій повітряної тривоги. 

Крім того, Степан Танасійчук розказав, скільки заробляють розробники мобільних додатків в Україні та які навички для цього потрібні. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ілля Мурава

    Зазвичай вони з хмельничини з хмельничини не тільки від тебе я вже не може бути тобі смішнр не може бути тобі смішнр з міста Хмельницький 🇺🇦 слава зсу що робиш хто їде
  • Олечка Стрийко

    Дякуємо
  • Іра Паламар

    Добрий день. Зробіть будь ласка, щоб було чути сирену і відбій  коли навіть немає інтернету. Просто не в всіх є Інтернет

    Ната Натаніка reply Іра Паламар

    Іра Паламар було б добре, щоб додаток був приєднаний до опеоаторів, без інтернету
  • Татьяна Завтони

    У нас в країні найталановитіші люди ,ось яскравий тому приклад.

keyboard_arrow_up