Експертиза ДНК підтвердила: у боях на Київщині загинув воїн з Шепетівщини

Експертиза ДНК підтвердила: у боях на Київщині загинув воїн з Шепетівщини
Фото зі сторінки Shepetivka.com.ua
  • Едуарду Казмірчуку назавжди буде 21 рік.

Страшна звістка прилинула 23 вересня до Лавринівців Ленковецької громади, що на Шепетівщині.

Експертиза ДНК підтвердила: 11 березня в районі Варівська, що на Київщині, загинув таки їхній мужній односельчанин Едуард Казмірчук.

«Май­же сім мі­ся­ців жев­рі­ла на­дія, ад­же Воїн вва­жав­ся без­вісти зник­лим, - зазначає очільник Ленковецької громади Юрій Криворчук.- Та, на пре­ве­ли­кий жаль, ек­спер­ти­за ДНК ви­нес­ла без­сумнів­ний ви­рок, і страш­не спо­ві­щен­ня при­ле­ті­ло в рід­ну осе­лю, в згорьова­ну ро­ди­ну... За­ги­нув муж­ній за­хис­ник, гід­ний син сво­їх бать­ків та нень­ки Ук­ра­їни».

Відео дня

Едуард  Казмірчук народився 24 березня 2000-го. Після закінчення школи вступив до Національного університету «Острозька академія», де навчався на спеціальності «Громадське здоров’я». Мав широке коло інтересів, був допитливим і наполегливим юнаком: брав участь у різних виховних заходах, грав на гітарі та мав чудовий голос.

Як справжній захисник рідної Батьківщини, добровільно призвався до лав ЗСУ і проходив службу як гранатометчик в одній із військових частин. З перших днів повномасштабної війни боронив рідну землю. Ворожий снаряд обірвав  життя його та  побратимів.

«Майже 7 місяців, злетівши в небо, його неупокоєна душа посилала нам з неба промінчики надії та краплинки віри, якими ми жили і молилися за його швидше повернення додому... І він повертається... Назавжди... На щиті... Але я не вірю. І ніколи не повірю, що тебе немає. І шукатиму... І чекатиму... Бо люблю тебе, як рідну дитину! Герої не вмирають!», - написала в соцмережах вчителька Захисника Людмила Петрова.

Про­щан­ня з Еду­ар­дом Каз­мірчу­ком, зазначають у громаді, від­бу­деть­ся у вів­то­рок, 27 ве­рес­ня, о 12.00 в рід­ній до­мів­ці Героя, що на вули­ці Пе­ре­мо­ги, 4, в Лавринівцях.

Тра­ур­на па­на­хи­да бу­де слу­жи­тись у міс­це­во­му хра­мі.

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (245)
  • Галина Герасимчук

    Боже ще зовсім дитина,
    Вічна пам'ять герою
  • Тоня Гуменюк

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ України.
  • Людмила Вейко-Заболотна-Жуковська

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ та низький УКЛІН
  • Татьяна Крицкая

    Вечная память

keyboard_arrow_up