"Готові витрачати гроші й долати труднощі": як подружжя хмельничан їде на заробітки у карантин

"Готові витрачати гроші й долати труднощі": як подружжя хмельничан їде на заробітки у карантин
Фото ілюстративне: УНІАН
  • Поїхати на заробітки зараз можуть лише ті, хто встиг до карантину отримати усі необхідні для цього документи.
  • Щоправда, якщо у вас немає власного автомобіля, то зробити це вкрай важко, адже пасажирські перевезення нині під забороною.
  • Які ще труднощі чекають на заробітчан та як вони з ними борються, читайте далі.

 

Попри карантин і заборону на пасажирські перевезення, деякі українці вже їдуть на заробітки до країн Європи. Щоправда, зробити це не так і просто. Для тих, хто немає власного транспорту, подорож перетворюється на справжній квест. Але заробітчани готові долати усі труднощі, лише б дістатися місця призначення. 

Свою історію про те, як добиратимуться до роботи у Польщі повідало видання DW подружжя хмельничан: 48-річна Оксана і її 53-річний чоловік Сергій. 

Їм пощастило отримати робочі візи, ще на початку березня — до закриття візових центрів. Тож до Польщі їх пропустять. Щоправда, там на хмельничан ще чекає двотижнева самоізоляція. Її подружжя планує пройти у хостелі біля Варшави. Знайти житло їм допоможе агентство з працевлаштування, а от оплатити проживання доведеться самим.

Відео дня
  • "Якщо додати витрати на їжу, самоізоляція коштуватиме щонайменше 800 злотих на двох, підрахувала Оксана. Це — більше 5000 гривень, чималі гроші для швачки і водія з Хмельницького. Але на польському заводі з виробництва телевізорів, де Оксана і Сергій торік працювали пакувальниками, вони заробляли по 800 доларів на місяць. Тож заради повернення в Польщу подружжя готове витрачати гроші й долати труднощі".

Оскільки пасажирські перевезення Україною та рух автобусів через кордон заборонив уряд, то подружжю, щоб потрапити в Польщу, доведеться пройти справжній квест.

Оксана та Сергій готові шукати попутку — а якщо не вдасться, їм доведеться скористатись послугами перевізників. До слова, в інтернеті зараз можна знайти чимало таких оголошень.

  • "Дістатись українсько-польського кордону мікроавтобусом коштує 1000 гривень, каже один з перевізників, який рекламує свої послуги у соцмережах... Доїхати таким чином можна лише до пункту пропуску з українського боку — далі такі маршрутки не їдуть".

Перетнути кордон пішки подружжю теж не вдасться, адже це також заборонено. Тож, щоб потрапити у Польщу, доведеться "підсісти" до одного з авто, які їдуть через кордон. Але, як запевняє перевізник, проблем з цим не буде, хоч і вийде недешево - 350 злотих, і це ціна за якихось там 150 метрів.

  • "Далі — своїм ходом, але на польському боці купа перевізників — стоять, чекають".

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (35)
  • Valentina Melnyk

    Чому списуєте всі біди на когось та на щось... Давайте почнемо з кожного з нас... І все буде гаразд...
    Посилання на джерело: https://vsim.ua/lyudi/gotovi-vitrachati-groshi-y-dolati-trudnoschi-yak-podruzhzhya-hmelnicha-11060160.html

  • Valentina Melnyk

    Кому списуєте всі біди на когось та на щось...
    Давайте почнемо з кожного з нас...
    І все буде гаразд...

    Мастер Автополив reply Valentina Melnyk

    Валентина, мы иронизируем. В вашей сельской школе иронию и сарказм проходили? Вы не замечаете,что украинцы 31 год ходят по колесу генотьбы и ищут виноватых. Сами выбирая различную мерзость и не в состоянии все таки решить сами, кто герои для народа, а кто преступники?
  • Elena Dostavka

    довели народ до ручки....а Деня вещает,что 6 тыщ мол норма и на картоху хватит...Ему б так хватало.
    Вот каким словом назвать? только нецензурные на ум идут.....

    Ніхто Петрович reply Elena Dostavka

    Разве довели? Да оно всегда так было! Вон в ранних 90-х зарплаты были по 30-40 баксов, 100$ считалось ППЦ как круто! Поляки смогли построить нормальную страну, а мы нет.

    Elena Dostavka reply Ніхто Петрович

    отож,ключевое слово "построить", а у нас с каждым разом руины добивают,но то все как обычно "попередники виноваты"

    Мастер Автополив reply Ніхто Петрович

    потому что москали нам не дают. завидуют нашей роскоши. вечно то президента плохого, то правительство ворюг подсунут.

    Elena Dostavka reply Мастер Автополив

    то все рука Кремля. Все беды были от того ,что в Украине Ленины не по фэн-шую стояли. В 2014 навели порядок и положительная энергия "ци" наконец хлынула через край

    Мастер Автополив reply Elena Dostavka

    в 2013 году у моего банка работодателя были 6 отделений в Хм ибанкоматы по всему городу - штук 20. Сейчас отделений 2 и банкоматов с десяток. Я считаю, что это успех революции. А сколько выкинули на улицу работников.

    Elena Dostavka reply Мастер Автополив

    таки здобули....
  • Igor Chinyuk

    Какой кошмар... В чём проблема создать нормальные, конкурентоспособные по заработной плате рабочие места, чтобы удержать нашего гражданина от миграции? Очень стыдно и больно, что соседним странам нужен украинец-рабочий, так как они думают о своей экономике и возможностях для её поднятия, а Украине - нет(

    Павло Островский reply Igor Chinyuk

    Анна Кротенко ок

    Анна Кротенко reply Igor Chinyuk

    Павло Островский конец связи Занимайтесь делами

    Анна Кротенко reply Igor Chinyuk

    Павло Островский конец связи

    Павло Островский reply Igor Chinyuk

    Анна Кротенко а эт что?

    Анна Кротенко reply Igor Chinyuk

    Павло Островский ещё третий раз пишу: с вами на ,, ты,, не переходила Показали свою культуру

    Анна Кротенко reply Igor Chinyuk

    У меня темболее    

    Анна Кротенко reply Igor Chinyuk

    Павло  у меня темболее !!!!Островский

    Павло Островский reply Igor Chinyuk

    Анна Кротенко эмм...а ты можете излагать свои мысли более внятно?
    Право, у меня нет времени разгадывать твой сумбур.

    Анна Кротенко reply Igor Chinyuk

    Павло Островский какой ,,умный,, ты не патриот а на что ты годен.   Поляки немцы сидят на местах Да они не хотят грязной работы хитрые а мы все сможем

    Sv Sv reply Igor Chinyuk

    Anna  Mergut згідна платити   ,але тут  я за все плачу додатково   ,(ви ніби не в Україні ароживаєте ) хабар на хабарі, медицина   така  що  поки  на лапу не даси   до тебе ніхто не підійде  ...  Навіщо оце  все   бла бла бла ...На карантин сіли   0 коп  дали допомого   при тому що  податок сплачувався  ,пішли вони  усі  на ...й

    Анна Мергут reply Igor Chinyuk

    Светлана Монькина поцікавтесь скільки податків платять у багатих країнах. До прикладу, Норвежець зі своєї зарплати віддає до 50 відсотків. А ще є й інші податки, на майно і інші доходи.

    Андрей Никифоров reply Igor Chinyuk

    Igor Chyniuk а кто вам сказал, что в Украине нет нормальных рабочих мест? И второе, если над украинцем с палкой не стоять, он работать не будет. Возьмите, как пример, швачек в Хмельницком и всё станет ясно.

    Павло Островский reply Igor Chinyuk

    Светлана Монькина при финансовой возможности?)
    Урежите свою прибыль в пользу этических идеалов?

    Sv Sv reply Igor Chinyuk

    Павло Островский при фінансовій можливості    буду  ..Але ж наша податкова   як безодння , отже  частина грошей  все таки  буде  в тіні...

    Павло Островский reply Igor Chinyuk

    Светлана Монькина ну вот к примеру вы частный предприниматель и вам необходимы работники. На рынке труда они получают скажем семь тысяч. Но вы ведь не такая - вы думаете за Украину, а посему будете платить им пятнадцать, а то и двадцать тысяч?!

    Sv Sv reply Igor Chinyuk

    Павло Островский так в тому і стало питання  що як би   думали  про українця   то думали б  і про Україну  .Навіщо  платити  якщо   можна не платити...

    Павло Островский reply Igor Chinyuk

    Светлана Монькина а кто у нас платит зарплаты?

    Sv Sv reply Igor Chinyuk

    Павло Островский але якби в Україні  була гідна оплата праці   то на заробітки  поїхало б  вполовину меньше   українців  ...

    Павло Островский reply Igor Chinyuk

    Igor Chyniuk нет, каждый едет туда, где способен заработать больше денег. И да, не все украинцы отдают себя в рабство на плантации, иль моют те же унитазы.
    Прост на что кто годен ¯\_(ツ)_/¯

    Igor Chinyuk reply Igor Chinyuk

    Павло Островский да, каждый едет работать туда, где условия лучше. Но к нам почему-то никто не едет...

    Павло Островский reply Igor Chinyuk

    Igor Chyniuk украинцы едут работать в Польшу, поляки в Германию, немцы в Австрию.
    Улавливаешь?)

    Таня reply Павло Островский

    немцы в Австрию? точно?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up