«Хай повернуть гроші за те, що зробили», - 37-річна Наталя Гончарук хоче судитись з обласною лікарнею

«Хай повернуть гроші за те, що зробили», - 37-річна Наталя Гончарук хоче судитись з обласною лікарнею
  • Наталя Гончарук хоче подавати до суду на ортопедичне відділення обласної лікарні.
  • Три роки тому їй там робили операцію, аби виправити деформацію кісток.
  • Жінка впевнена, що саме через фатальну помилку хмельницьких лікарів тепер не ходить.

 

Наталя Гончарук проживає у Чорному Острові з мамою і сама виховує неповнолітню доньку. За свої 37 років перенесла три десятки операцій. У неї вроджене захворювання - дисплазія або деформація кісток. Жінка має першу групу інвалідності. Через недугу самостійно не ходила до 10 років. Пригадує, як в перший клас її несла на руках мама. 

«Стає тільки гірше»
Історію Наталі Гончарук ми вже описували 27 квітня на сайті vsim.ua. До журналістів жінка звернулась за допомогою. Розповіла нам, що три роки тому вона сама прийшла до обласної лікарні на чергову операцію. Додому повернулась вже на милицях. Скаржиться, після того оперативного втручання їй ставало все гірше. І зараз вона має першу стадію некрозу кісток. Такий висновок зробили столичні лікарі, до яких Наталю на обстеження привезла донька.

За її словами, ті жахнулись, коли побачили, що хвороба так швидко прогресує. Навіть погодились поставити новий протез. Безкоштовно. Тепер Наталя хоче довести, що саме через помилку хмельницьких лікарів втратила можливість ходити. Рішуче налаштована йти до суду. 

Відео дня

- Я готова довести -  вони винні, що зробили з мене таке. В мене зараз початкова стадія некрозу кісток – стало ще гірше. Потрібне термінове протезування. Це можна було зупинити, - плачеться Наталя. - Були рекомендації, до яких ті лікарі не прислухались. Невірно поставили протез, через що відходить колінний суглоб і не догледіли. Зараз мені заборонили вставати.

Наталя сама виховує доньку Марину. Каже, вона її Божий дар

 

Вважають претензії необгрунтованими
В київському інституті ортопедії, де обстежують Наталю, коментувати ситуацію відмовились. Також медики не дають жодних прогнозів стосовно подальшого лікування. Журналістам vsim.ua вдалось поспілкуватись з ортопедом Хмельницької обласної лікарні Андрієм Машевським. Саме він три роки тому проводив операцію жінці. Каже, що пам’ятає ситуацію і хворобу Наталі Гончару. Але її претензії вважає необгрунтованими.

- Мені про це нічого не відомо. Я не рахую її претензії обгрунтованими. Я ще тоді вам казав. Вона ж не кота у мішку купувала. Ми їй запропонували оперативне втручання, вона з ним погодилась. Це було обговорено. Мета була досягнута. Все, що ми намагались зробити – ми зробили. Це вроджене захворювання і воно прогресує незалежно від наших дій. Це ж не перша її операція і певно що не остання. Що стосується відшкодування, то це має вирішувати суд, а не вона, - коментує Андрій Машевський.

Тим часом жінка планує підготувати необхідні документи для проведення судово-медичної експертизи. Каже, після цього – суд. Від працівників відділення вимагатиме морального відшкодування. На яку суму розраховує - не зізнається.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up