Хмельничанин Євген Ролдугін загинув, рятуючи важко пораненого побратима

Хмельничанин Євген Ролдугін загинув, рятуючи важко пораненого побратима
  • Спортсмен, автор книги “Час відважних” та мужній Герой, який поклав життя за Україну.
  • Євген Ролдугін загинув на Харківщині.
  • Він воював за країну з 18 років. 
  • Батьки сподівалися до останнього, що новина про загибель сина недостовірна.

Батько до останнього сподівався, що новина про загибель сина недостовірна. Проте побратими та друзі продовжували в соцмережах ширити чорно-білі фото Жені. І прощальні слова, які кожен хотів би сказати загиблому Герою. 

Євген Ролдугін із позивним “Тунгус” був учасником Революції гідності. Пішов воювати, коли йому було 18 років. Ще тоді, у 2014 році, він добровільно обрав захищати цілісність країни. 

Відео дня

Він був професійним спортсменом. І вісім років тому зробив твердий вибір - замінити кімоно на бронежилет. Євген мав пурпурний пояс із бразильського джиу джитсу. Дуже любив цей вид спорту і віддав йому багато років свого життя. 

Євген воював під Маріуполем, в Пісках, Авдіївці, у селищі Опитне. Був учасником боїв за район шахти “Бутівка”. Один із побратимів розповідає: “Тунгус” отримав поранення під Києвом наприкінці березня цього року. Попри це, він контролював евакуацію поранених військових й хоробро вів бій. 

- Він мав поранення під Києвом в кінці березня. Тоді командував підрозділом батальйону ”Братство” і дуже хоробро вів бій, контролював евакуацію своїх поранених бійців та дав вивести себе з пораненням останнім. Дав слово, що обов’язково пройде курси тактичної медицини і зробив це. Врятував життя кількох своїх побратимів, - розповідають у соцмережах.

Євген Ролдугін є автором книги “Час відважних”. Перші примірники вийшли цього року. У ній Женя пише про покоління добровольців 2014 року. Він відверто розповідає свою історію й про те, чому став учасником російсько-української війни. 

Про загибель хмельничанина повідомили військові побратими у понеділок, 12 вересня. За їхніми словами, Євген загинув, рятуючи з поля бою важко пораненого. Сталося це на Харківщині. 

Євгену було 27 років. Рідні, друзі та знайомі не можуть повірити в те, що сталося. Розповідають - Женя був надзвичайно добрим і щирим хлопцем. Він навчався у Технологічному багатопрофільному ліцеї імені Артема Мазура. Вчителі пам’ятають Євгена чуйним учнем. 

  • 5363 5420 1296 5738 ПриватБанк

Ролдугіна Олена Вікторівна

Дата прощання із Євгеном Ролдугіним стане відомою згодом. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.  

Читайте також: Льотчик і батько двох дітей загинув на Київщині. Йому не дали звання Героя

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (88)
  • Вова Резнов

    Вічна пам'ять тобі друже
  • Тамара Бай

    Царство Небесне
  • Наташа Любінецька

    Вічна пам'ять.
  • Людмила Джус

    Вічна і світла пам'ять Герою!  Царство Небесне. Щирі співчуття рідним, друзям і знайомим.

keyboard_arrow_up