Марина Круть представила Україну на культурному саміті в Шотландії (ВІДЕО)

Марина Круть представила Україну на культурному саміті в Шотландії (ВІДЕО)
Фото TEDx Talks
  • Бандуристка виконала свою пісню «Воля».

Пленарна сесія Единбурзького міжнародного культурного саміту (Edinburgh International Culture Summit) традиційно відбулася в приміщенні Парламенту Шотландії. Триватиме вона три дні. Цьогоріч  у центрі уваги – культура та свобода України.

Україну на Саміті зокрема представляла й знана бандуристка, поетеса, композиторка з Хмельницького Марина Круть (KRUTЬ). Після звернень міністра культури та інформаційної політики Миколи Ткаченко й письменниці Оксани Забужко, забриніла її бандура. І не було серця, якого не торкнулася б її пісня, її «Воля».

«Я свідомо не перекладала її. Я знала, що мій біль за Україну відчують без перекладу. Мені важливо було донести свій досвід, і те, що в Україні досі йде війна. Подякувала за міжнародну допомогу. Признаюсь чесно, люди плакали. Це не було схоже на міністрів, цю емоцію викликати у них важко. Але я щаслива, адже не дивлячись на мою недосконалу англійську і помилки, я змогла донести їм любов. Яку вони відчули», - зазначила хмельничанка в соцмережах.

Відео дня

 

 

Нагадаємо, Edinburgh International Culture Summit – це кількаденна закрита подія за участі міністрів культури та ключових фахівців сфери культури з усього світу. Вона відбувається щороку у серпні у приміщенні Парламенту Шотландії.

Цьогоріч Український інститут та Британська Рада у співпраці з керівництвом Саміту та у рамках Сезону культури Велика Британія/Україна організували українську програму під назвою «Культура та свобода». Відтак, зазначають у  Міністерстві культури та інформаційної політики  України, протягом кількох днів відбудеться ряд подій, присвячених повоєнному відновленню сфери культури, зокрема в Україні, а також потребі переосмислити сучасний світовий порядок. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up