Хмельницька бандуристка отримала престижну премію за саундтрек до кінофільму

Хмельницька бандуристка отримала престижну премію за саундтрек до кінофільму
Колаж vsim.ua
  • Трек Марини Круть «То таке життя» з фільму «Я працюю на цвинтарі» здобув перемогу в номінації «Найкраща пісня» в щорічній кінопремії. 

Хмельничанка Марина Круть днями стала володаркою ще однієї музичної нагороди. Її композиція «То таке життя» з фільму «Я працюю на цвинтарі» здобула перемогу сьомої кінопремії «Золота Дзиґа». Вона виграла в номінації «Найкраща пісня». Про це повідомила бандуристка на своїй сторінці в Інстаграм. 

Слова до саундтреку написали Марина Круть та Герда Соняш, а музику – знову ж Марина Круть та Михайло Клименко. Пісня увійшла до її нового альбому “Літепло”, який вийшов у вересні. Сама Марина каже, що трек записали на одному диханні.

— Я написала цю пісню одразу, із першої спроби, за 15 хвилин. Прямо під час перегляду першого драфту фільму. Дуже багато що відгукується у фільмі про сьогоденні реалії українця, який переживає різний спектр емоцій щодня. Від народження до смерті близького. Про сльози щастя за визволених героїв і до сліз горя матерів, чиї сини не повернуться додому. Журба і щастя ходять за руку в Україні, — додає Круть.

Відео дня

До слова, «Я працюю на цвинтарі» — це український художній фільм виробництва 2021 року. Його режисер Олексій Тараненко. А зняли стрічку у копродукції України та Польщі. 

В центрі сюжету — головний герой Олександр. Він в минулому архітектор, а наразі працює на цвинтарі та має свою контору з виготовлення пам'ятників. Кожного дня до нього приходять нові люди для замовлення пам'ятників близьким. Життєві ситуації, іноді — сумні, іноді — комічні. Але і в житті головного героя є таємниця, яка не дає йому стати щасливою людиною.

Фільм є дебютом режисера в повнометражному художньому кіно. Сценарій фільму базується на однойменній книзі «Я працюю на цвинтарі» блогера та письменника Павла Белянського. В український прокат фільм вийшов 15 вересня 2022 року.

Нагадаємо, співачка Марина Круть з композицією «99» пройшла до фіналу національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2020», де посіла третю сходинку, отримавши від суддів 5 балів, а від глядачів — 4.

Читайте також: Хмельничани в Instagram: зібрали підбірку фото за останній тиждень

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тетяна Марчак

    Вітаю!
  • Надія Шуріпа

    МОЛОДЕЦЬ!!!Миру і добра!

keyboard_arrow_up