Хмельницький психолог пояснив, чому люди стоять в черзі у “McDonalds”

Хмельницький психолог пояснив, чому люди стоять в черзі у “McDonalds”
  • Відкриття відомого ресторану “McDonalds” в Хмельницькому наробив ажіотажу серед містян. 
  • Біля дверей закладу утворилися чималі черги, фото яких розлетілися соцмережами.
  • Психолог з Хмельницького пояснив, чому люди готові стовбичити за бургером і на що може вказувати цей факт. 

Величезні черги біля входу в ресторан і навіть на “McDrive”. Так хмельничани вчора, 26 серпня, тішилися відкриттю відомого в усьому світі ресторану. Заклад розташований на Темпі, його адреса — Старокостянтинівське шосе, 6А. 

Деякі з хмельничан стовбичили за бургером і картоплею фрі не одну годину. Про все це писали очевидці в соцмережах. Також люди розповідали, що автомобільна черга на “McDrive” тягнулася до перехрестя Старокостянтинівське шосе з вулицею Озерна. До слова, під час візиту журналістів ВСІМ до закладу всі столики як на дворі, так і всередині були зайняті. А доповнювали картину інші відвідувачі, які з нетерпінням чекали на здійснення замовлення. Репортаж із першого дня роботи закладу читайте тут: Їхали за крильцями з Шепетівки. У Хмельницькому запрацював перший “McDonald's” (ФОТО, ВІДЕО).

Фото з чергами біля “McDonalds” миттєво розлетілися соцмережами. І тут хмельничани умовно поділилися на дві категорії. До першої відносяться ті, хто з позитивом сприйняв ініціативу людей першими скуштувати бургери. Інші спостерігали за картиною з осудом. У соцмережах та на сайті vsim.ua стали залишати коментарі з обурливим змістом. Щось на кшталт: “Невже не можна в інший день піти?” або “Що такого особливого в цьому “McDonalds?”

Відео дня

Щоб зрозуміти, чому люди ладні годинами стовбичити в чергах, журналістка vsim.ua звернулася до психолога Руслана Юшкевича. Фахівець дав пояснення такій поведінці й розповів, як працює так звана “психологія натовпу”.

Возможно, это изображение (дорога)
Фото dtp_khm

“Залучили сьогоднішніх дорослих відвідувачів ще коли вони були дітьми”

Руслан Юшкевич говорить, що всесвітня мережа закладів “McDonalds” певним чином “виростила” своїх сьогоднішніх відвідувачів. Адже з самого початку “фішкою” ресторану було акцентувати саме на маленьких гостях закладів. Для них вигадали славнозвісний комплекс їжі “Happy Meal”. Найменшим завжди дарували кульки, облаштовували зали для святкування іменин. Організували простір для дітей у вигляді дитячого майданчика і створили клоуна Рональда Макдональда, що фактично був обличчям компанії “McDonalds”. 

Психолог пояснює, такий метод у залученні клієнтів до ресторану вдало спрацював. Адже тодішні дітлахи виросли й добре запам’ятали ресторан, іграшки, їжу і того самого клоуна. В результаті в дорослому віці вони не лише ладні прийти до ресторану знову, а й привести туди своїх дітей. 

Возможно, это изображение (Руслан Юшкевич)

Поміж тим, перший “McDonalds” в СРСР відкрився у 1990 році. В Україні ресторан всесвітньовідомої мережі відкрив свої двері у 1997 році. Було це в Києві, поблизу однієї зі станцій метро.

Як працює “психологія натовпу”

А от черги хмельничан до закладу психолог називає комплексом меншовартості. Пояснює - тут відіграє роль той факт, що “McDonalds” вже давно є в сусідніх містах. Натомість в Хмельницькому його досі не було. Тож в місцевих, за його словами, якоюсь мірою сформувалася думка щодо престижності цього ресторану. 

Крім того, психолог говорить про бажання людей бути в чомусь першим. Наприклад, одному із перших відвідати заклад, стати покупцем якогось магазину чи тим, хто спробує щось нове. Підкріплюється все це “психологією натовпу”. Ефект, що спрацьовує на користь ресторану. Тобто, люди бачать будь-яку чергу і підсвідомо стають її частиною. Таким чином піддаються її впливу. Психолог пояснює, що так змінюється світогляд людей. Адже ті стають мислити не як самостійна людина, а як частина натовпу. 

Звісно, вагому роль у бажанні першими спробувати продукцію “McDonalds” у Хмельницькому відіграє ефективна та якісна рекламна кампанія. Як правило, над цим працює ціла команда фахівців, які точно знають, як “заманити” до себе відвідувачів. 

Друзі, а ви вже були в “McDonalds” у Хмельницькому? Скільки часу стояли в черзі?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (244)
  • edyha chernienko

    Коли людина думає, що це престижно, бо навколо є , а тут нема, то це комплекс неповноцінності скоріш за все.
  • Vlad Ivanov

    Дійсно, понти  слабкодухих людей дають заробляти мільйони  )
  • Svetlana Borysevych

    У черзі за бургером будуть стояти,а у черзі до лікаря чи до каси одні негативні емоції
  • Алина Опанюк

    Повний бред!!!!!!!!!Люди що з вами???????

keyboard_arrow_up