І не обіймуть сини більше своїх батьків: на війні загинули троє воїнів з Хмельниччини

І не обіймуть сини більше своїх батьків: на війні загинули троє воїнів з Хмельниччини
Світлини зі сторінок громад
  • Олександр Царук – із Кам’янеччини.
  • Сергій Цимбалюк – зі Шепетівщини.
  • Олександр Палига – з Хмельницького району.

Укотре голосить Хмельниччина, оплакуючи гірку втрату. Цей біль не стихне ніколи. Полум’ям пам’яті горітиме в серцях мешканців краю віки.

Життя обірвалося на Донеччині

У боях поблизу населенного пункту Яковлівка, що на Донеччині, 6 листопада в результаті танкового обстрілу загинув старший стрілець гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти Олександр Царук зі Старої Ушиці, що на Кам’янеччині.

Відео дня

Воїнові було тільки 46 років.

«Щиро співчуваємо рідним і близьким... Схиляємо голови перед світлою пам’яттю Героя, який віддав життя за Україну, - зазначають у Староушицькій громаді. - Олександр назавжди залишиться у нашій пам’яті захисником миру й волі нашої Батьківщини. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!»

Про дату і час прибуття жалобного кортежу з тілом загиблого Героя та проведення поховання в селищній раді обіцяють повідомити додатково.

Не обіймуть більше донечки батька

При виконанні бойового завдання у складі спецгрупи в Довгенькому, що на Ізюмщині, 23 квітня загинув уродженець Великої Березні, що на Полонщині, Сергій Цимбалюк.

16 червня Воїнові мало б виповнитися 33 роки.

Сергій Цимбалюк закінчив Вінницький педагогічний університет.

На фронт пішов добровольцем 28 лютого. Служив у 95-ій бригаді. Пройшов важкі бої на Київщині, далі відправився бити окупантів в східних областях.

Удома його чекали дружина, двоє маленьких донечок, батьки, сестра, родина.

Через військові дії згорьована сім’я не могла забрати тіло Героя на підконтрольну Україні територію та гідно поховати.  І ось Сергій Цимбалюк врешті повертається на батьківщину. Назавжди.

Прощання зі загиблим Героєм війни відбудеться 10 листопада об 11.00 за адресою: с. Велика Березна, вул. Ватутіна, 1а.

«Уся громада сумує разом із рідними, близькими, друзями Сергія Цимбалюка, - наголошує в соцмережах міський голова Полонного  Франц Скримський. - Герої не вмирають, вони назавжди залишаються у нашій пам’яті та серцях. Ніколи не пробачимо окупантам загибель наших найкращих хлопців! Співчуваємо рідним. Україна сумує разом з вами».

Війна забрала у батьків єдиного сина

В останню дорогу 6 листопада провела Розсошанська територіальна громада свого земляка, уродженця Лехнівки, старшого солдата 10-й окремої гірсько-штурмової бригади Олександра Палигу.

Гранатометник загинув 1 листопада в Спірному Бахмутського району, що на Донеччині, під час артилерійського обстрілу, виконуючи бойове завдання та боронячи Україну від російських окупантів

Олександр Палига народився 1 квітня 1995-го в Лехнівці. Був єдиною дитиною в батьків. Останні роки працював у Польщі. Повернувшись додому, 3 березня отримав повістку про мобілізацію.

«6 листопада рідні, селяни, працівники сільської ради, побратими, друзі й знайомі зустрічали нашого Сашка, стоячи на колінах, від самої траси до Лехнівки, – зуважує у соцмережах староста  сіл Скаржинці, Перегінка, Лехнівка Леся Гуменюк. – Дуже багато людей прийшло попрощатися з нашим Героєм. На Лехнівському цвинтарі відтепер височіє український прапор на його честь. Гіркою і дорогою ціною дається нашим воїнам кожен їх визвольний крок, кожен бій за територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Щирі співчуття родині, близьким та друзям Сашка. Вічна пам'ять тобі і вічний спокій твоїй душі».

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (212)
  • Інна Зверховська

    Вічна пам'ять героям
  • Ліда Юзвик Брик

    Слава   героям.
    Рідним  співчуття.
  • Анжелика Ткачук

    Вічна пам'ять, царство небесне
  • Оксана Ревть

    Вічна пам'ять Героям і царство небесне полеглим

keyboard_arrow_up