“Прости, друже, що не вберегли”: історія загиблого офіцера Сергія Тернавського

“Прости, друже, що не вберегли”: історія загиблого офіцера Сергія Тернавського
  • До війни чоловік працював водієм пасажирського буса. 
  • За кілька тижнів йому мало виповнитись 44 роки. 
  • Зібрали спогади про захисника його близьких і друзів.

“Офіцер, прекрасна людина, батько і чоловік”, - такими словами відгукуються про загиблого воїна його друзі і знайомі. Сергій Тернавський родом з Нової Ушиці. Він закінчив тут місцевий технікум, а згодом Подільський державний аграрно-технічний університет. Потім була Житомирська академія поліції та Харківський університет цивільного захисту. 

Сергія знало чимало місцевих мешканців і не тільки. Тривалий час він працював водієм пасажирського буса, возив людей за маршрутом “Нова Ушиця - Чернівці”. Чоловік мав багато друзів, деякі з них відійшли у вічність раніше. 

Альона Козярук лише нещодавно втратила чоловіка.  Розповідає, він та Сергій були найкращими друзями. Чоловіки товаришували сім років. 

Відео дня
  • Мій чоловік помер два місяці назад, тепер Сергій. Вони дружили 7 років. Сергій був дуже доброю людиною, я не знаю таких як він. Сірьожа завжди був готовий допомогти, - поділилась жінка.

Товариш захисника Денис поділився, що загибель Сергія - страшенна втрата. Військовий був “справжнім чоловіком, офіцером і другом, людиною з великої букви”. 

  •  Не можу повірити, що це сталося. Ми повинні пам'ятати, що Він поклав своє життя за нас і наших дітей, - каже товариш.

Однокласниця загиблого Олеся розповідає, він був спокійним і толерантним хлопцем. У шкільні роки завжди вирізнявся готовністю допомогти друзям .

  • Жодного разу не залишився осторонь чужої проблеми. У нього очі були переповнені добром, такі люди - рідкість. Я викладаю в коледжі, де навчається його син. Зовсім недавно він розповідав про батька, про те, що тато боронить Україну. Це невимовна біль, яка просто не дає дихати на повні груди…, - додає Олеся. 

За словами Дениса, останні 12-13 років Сергій працював водієм. До цього служив у міліції і ДСНС. 
В загиблого Героя залишилось двоє дітей. Донька навчається у школі, а старший син - у технікумі. Наприкінці листопада чоловік мав відзначати 44-ий день народження. 

Про загибель Героя повідомляють у Новоушицькій громаді. Під дописом з трагічною звісткою залишили понад три сотні коментарів. Серед них і люди, які були добре знайомі з Сергієм. Ось що вони пишуть:

  • Пам'ятаю Сергія як життєрадісну, позитивну людину, чемного та уважного водія автобуса "Нова Ушиця-Чернівці".
  • Вічна пам'ять і слава нашому Герою! Сльози і біль розривають... Знаємо Сергія як приємну, позитивну людину. Щирі співчуття всій родині…
  • Прости нас, друже, що ми тебе не вберегли, царство тобі небесне наш ангел. Ти завжди будеш з нами, назавжди в наших серцях
  • Царство небесне, Сергію. Якщо нам так боляче, то як рідним? Господи, дай їм підтримку вистояти, перенести непоправне горе. 

Відомо, що 43-річний Сергій Тернавський загинув при виконанні військового обов’язку 3 листопада. Як повідомили у Новоушицькій територіальній громаді, трапилось це на Полтавщині внаслідок вогнепального поранення. 

Дату і час прощання з Героєм обіцяють повідомити згодом. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (112)
  • Валентина Верешко

    Низький уклін!
    Царство небесне!
    Вічна пам'ять ГЕРОЮ!
    Щирі співчуття рідним ГЕРОЯ!
  • Валентина Бровчук

    Царство небесне Герою Вічна пам'ять Співчуття рідним
  • Зінаїда Римар

    Царство Небесне Світла Вічна Память Геиою.Щирі співчуття рідним та близьким.
  • Лідія Волковська

    Вічна Пам'ять Герою України Співчуття Рідним

keyboard_arrow_up