“Пішов захищати своїх людей”. Хмельницький попрощався з Юрієм Бараном

“Пішов захищати своїх людей”. Хмельницький попрощався з Юрієм Бараном
  • Чоловік з перших днів записався у добровольці й пішов захищати країну.
  • Сьогодні, 7 листопада, Хмельницький прощався зі своїм Героєм.

“Він не кинув Батьківщину, для нього це було принципово…”, - так про загиблого Юрія Барана розповідає його товариш. Чоловік був чудовим сім’янином, другом і справжнім патріотом. На війну він пішов добровольцем. За кілька днів йому мало виповнитись 53. Сьогодні, 7 листопада, хмельничани прощались з Героєм навколішки. Люди несли безліч живих квітів і не стримували сліз. 

Поруч із закритою труною плакали близькі. Це родичі, кохана дружина, донька. А на вулиці у візочку - дворічна внучка. Вона більше не обійме дідуся.

Відео дня

Друзі розповідають, що Юрій Баран часто брався за будь-яку роботу, аби його сім’я жила добре. Товариш Сергій поділився, що з Юрієм вони знайомі майже 30 років. Разом працювали провідниками на залізниці і загалом в житті були пліч-о-пліч. 

  • Я від’їздив з ним на залізниці майже 9 років пліч-о-пліч. Він дуже любив свою сім’ю, піклувався про неї. Був душею компанії. Завжди був за Батьківщину. Не можу в це повірити, що його вже немає, - каже Сергій тремтячим голосом. 

Відомо, що 52-річний Юрій з перших днів записався у добровольці й став на захист країни. Кажуть, що він завжди був патріотом і для нього це було справою честі. 

  • Він не кинув батьківщину, не поїхав за кордон, а пішов захищати свою Батьківщину, своїх людей від ворога. Ніхто не міг подумати, що так станеться”, - кажуть товариші.

У мирному житті Юрій був провідником на залізниці, працював будівельником і підробляв фотографом. 

"Що виходило у нього, за те і брався", - додають товариші. 

У перші тижні повномасштабного вторгнення Юрій був в обороні Києва.  Загинув на Донецькому напрямку 10 жовтня. Однак близькі отримали трагічну звістку лише через тиждень. А зараз змогли попрощатись. 

Солдата Юрія Барана поховали на Алеї Слави, де знайшли вічний спокій захисники з Хмельницького. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (187)
  • Tatyana Sahno

    Слава Україні
  • Oleg Podobed

    Вічна пам'ять
  • Валентина Осаволюк

    Царство небесне тобі Герой України Вічна пам'ять Рідним щірі співчуття
  • Анатолий Доценко

    😢🙏🕯️

keyboard_arrow_up