Історія хмельничанина Сергія, серце якого після смерті віддали львів’янину

Історія хмельничанина Сергія, серце якого після смерті віддали львів’янину
Фото обласного серцево-судинного центру
  • У Хмельницькому вдруге провели трансплантацію серця.
  • Донором для львів’янина став мешканець Хмельницького - 44-річний Сергій. 
  • У чоловіка була діагностована смерть мозку.
  • Поспілкувалися з рідними хмельничанина, які погодилися на посмертне донорство. 

Сергій - мешканець Хмельницького. Зростав у багатодітній сім’ї. Він був третьою дитиною. Про це журналістці vsim.ua розповідає його сестра - Леся. У юнацькі роки Сергій отримав травму ока. Через це був особою з інвалідністю. Чоловік був одружений і мав трьох дітей. Мав працьовиті руки.

- Сергій був дуже доброю і позитивною людиною. Він ніколи нікому не бажав зла. Роботи не цурався. Був одруженим. Мав трьох синів: їм 20, 14 та 12 років. Мій брат для них був і татом, і мамою, і другом. Вони завжди були з татом, - розповідає сестра померлого Леся.

“Його частинка може продовжити жити”

Сергій працював на одній роботі зі своїм старшим сином. А саме - на одному з місцевих заводів. Йому стало зле посеред робочого дня. Було це 16 жовтня. Син повіз батька у лікарню. Там Сергію ставало все гірше. Сестра розповідає, що чоловік тримався за голову й казав: “Якщо я помру - знайте: я вас любив, люблю і буду любити”. Згодом чоловіка забрали в реанімацію. До тями він більше не прийшов. 

Відео дня

Лікарі запропонували рідним, аби Сергій став посмертним донором. Вони думали кілька хвилин і врешті погодилися. 

Жінка додає: 

Операція тривала близько 7 годин

Як розповідали в обласному серцево-судинному центрі, серце донора підійшло для 39-річного мешканця Львівщини. У нього була дилатаційна кардіоміопатія (захворювання міокарда - ред.). Чоловік є пацієнтом Лікарні Святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова.

Відлік пішов на години. Спершу медики узгодили координацію і логістику. Провівши оперативні перемовини з львівськими колегами, трансплантацію вирішили проводити в Хмельницькому.

І поки в обласній лікарні вилучали донорські органи, в серцево-судинному центрі готували операційну, а тим часом львів’яни транспортували свого пацієнта у Хмельницький.

Близько семи годин тривала операція. Її проводили спільно з львівськими колегами. Участь в оперуванні взяли кардіохірурги, серцево-судинні хірурги, анестезіолог, перфузіолог, медичні сестри та інтерн.

Трансплантація пройшла успішно. Після інтенсивної терапії та стабілізації стану, пацієнта доправили у львівську лікарню на реабілітацію. А 1 листопада його вже виписали з лікарні. Медики додають, що чоловік поїхав додому.

Як за життя дати згоду на посмертне донорство

У громадській організації “Пацієнти України” раніше розповідали журналістам Української правди, як дати згоду на посмертне донорство. Для цього треба виконати наступні дії:

Серце донора підійшло для 39-річного мешканця Львівської області. У нього була дилятаційна кардіоміопатія (захворювання міокарду — ред.). Чоловік є пацієнтом Лікарні Святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова.

Відлік пішов на години. Спершу медики узгодили координацію і логістику. Провівши оперативні перемовини з львівськими колегами, трансплантацію вирішили проводити в Хмельницькому.

І поки в обласній лікарні вилучали донорські органи, в серцево-судинному центрі готували операційну, а тим часом львів’яни – транспортували свого пацієнта у Хмельницький.

Близько семи годин тривала операція. Її проводили спільно з львівськими колегами. Участь в оперуванні взяли кардіохірурги, серцево-судинні хірурги, анестезіолог, перфузіолог, медичні сестри та інтерн.

Трансплантація пройшла успішно. Після інтенсивної терапії та стабілізації стану, пацієнта доправили у львівську лікарню на реабілітацію. А 1 листопада його вже виписали з лікарні. Медики додають, що чоловік поїхав додому.

Читайте також: У Хмельницькому попрощалися з луганчанином Олександром Прядкою, який загинув на війні

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Evghenia Apostol

    🙏🙏🙏Вічна пам'ять Сергію.
  • Ірина Галкіна

    Царства небесного спочилому, але нехай його серце б'ється довго в грудях вдячної людини! Вічна пам'ять і шана Сергію!
  • Любов Стрілецька

    Низький  уклін  родині померлого Сергія....

keyboard_arrow_up