«Людина слова та мужності»: бійцю з Красилівської громади просять посмертно присвоїти звання Героя України

«Людина слова та мужності»: бійцю з Красилівської громади просять посмертно присвоїти звання Героя України
Світлини зі сторінки Красилівської міської ради та відкритих джерел
  • Андрій Лисаковський зі Слобідки-Красилівської.
  • Добровільно вступив до лав ЗСУ. Був стрільцем-снайпером.
  • Загинув 16 лютого на Донеччині.

Родичі й побратими загиблого солдата Андрія Лисаковського з Красилівської громади 13 березня зареєстрували на сайті Президента петицію з проханням надати йому звання Героя України посмертно.

Андрій Лисаковський був стрільцем-снайпером гірсько-штурмового відділення 2 гірсько-штурмового взводу 2 гірсько-штурмової роти військової частини А3029. Загинув 16 лютого 2023-го внаслідок мінометного обстрілу в районі Білогорівки Бахмутського району, що на Донеччині. Не дочекалася мати сина, сестра – брата, маленька донечка – батька, а дружина – коханого чоловіка.

Відео дня

Із перших днів війни житель Слобідки-Красилівської обороняв Україну від орків. За станом здоров’я мав можливість бути далеко від війни, але за покликом душі та серця став на захист рідної землі. Не вагаючись пішов добровольцем у лави ЗСУ, повернувшись з-за кордону. «Хто як не ми? Хто як не я? Хто захистить мою сім’ю окрім мене самого?» - повторював.

Спершу був водієм медаваку. Забирав поранених зі самого пекла війни, під обстрілами. Ризикував власним життям, щоб врятувати побратимів.

«Він з честю боронив Україну, мріяв про перемогу і робив усе для того, щоб гідно протистояти ворогу», - акцентують у петиції.

Похоронили Захисника 22 лютого на місцевому кладовищі, інформує Красилівська міська рада.  

Справжній воїн, вірний друг, людина слова та мужності, зразок незламності й вірності своїй країні – так про 26-річного Андрія відгукуються його побратими.

Для розгляду петиції необхідно 25 тисяч голосів. Станом на 15 березня вона набрала тільки 695. Залишилися 90 днів.

Для того, щоб проголосувати, слід перейти за цим посиланням. Проголосуєте?!

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Ylia Griboedova

    Шо це робиться? Люди добрі чого для людини яка поклала життя за нас, ще збирають голоси щоб дати звання героя? Він мав вже давно його отримати.

    Дипутити ви що взагалі совіть втратили? Він захищав ваші життя, життя ваших дітей   онуків. А рідні і друзі мають збирати голоса   щоб присвоїти звання Героя.  Він Герой і ЛЮДИНА  яка пішла на війну щоб ми жили.... Не соромтесь надалі ...АНДРІЙ заслуговує на звання Героя України. І це навіть необговорюється.  Шкода що він його отримає посмертно. Від цього серце розривається.  

    Андрію дякуємо тобі за все те що ти зробив. За те що пішов боронити наше життя та наш спокій. Спочивай З Богом😢😢😢 ти наш Янгол Охоронець , як і Всі ті хлопці та дівчата в яких ця клята війна забрала життя.😢😢😢
  • Людочка Рожик

    Вічна пам'ять Герою
  • Анжелика Ткачук

    Вічна пам'ять, царство небесне
  • Світлана Болховітіна

    Вічна та Світла пам'ять Герою.

keyboard_arrow_up