Мати загиблого Героя з Хмельниччини просить Зеленського присвоїти йому звання "Героя України"

Мати загиблого Героя з Хмельниччини просить Зеленського присвоїти йому звання "Героя України"
Колаж vsim.ua
  • Сергій Сищук був єдиною дитиною в батьків. 

  • У 18-річному віці юнак пішов воювати добровольцем.

  • За весь час служби отримав кілька нагород. 

Сергій Сищук був родом зі Славутської громади. Юнак пішов добровольцем воювати із росіянами у 18 років. А влітку 2022 року він загинув. Нині його рідні звернулись до президента, аби Сергію присвоїли почесне звання. 

Відповідну петицію створила мати Сергія — Наталія Володимирівна. Жінка просить посмертно надати її сину найвищу державну відзнаку "Герой України". 

Відео дня

— Сищук Сергій Юрійович за власним бажанням, в травні 2021 року вступив до лав 95-ої Житомирської десантно-штурмової бригади. З жовтня 2021 року перебував на службі в Донецькій області. 12 липня 2022 року, під час виконання бойового завдання, загинув в Донецькій області, — йдеться в тексті петиції. 

На війні Сергій був водієм-санітаром військової частини А-0281. Вірний військовій присязі солдат Сищук 12 липня загинув у бою на Донеччині. Він був єдиною дитиною в батьків. 

— Був одним з найкращих, за що був нагороджений нагрудним знаком "За зразкову службу", медаллю "За військову службу Україні" та орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно). Батьки, побратими та друзі просять надати Сущук Сергію Юрійовичу звання "Герой України" за його відданість, мужність та відвагу, яку він проявляв в захисті держави, — пише мати у зверненні. 

Героя поховали 18 липня у Славуті. Він не дожив всього 23 дні до свого 20-річчя. 

Для того, щоб петицію розглянули, потрібно зібрати 25 000 підписів. Станом на 10.00 15 березня її підписали 1 325 людей. Збір триватиме ще 91 день. Петицію можна підписати за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила Погурало

    Вічна пам'ять Героям.
    Всі наші Ангели які пішли на небеса мають одержати таку нагороду.
    Це їх заслуга, що ми ще живі...
    Мамі цієї дитини, щирі співчуття.
    Ангелу Царство небесне.
  • Людмила Грицак

    Вічна пам'ять Герою.
  • Любов Чайка Дрозд

    Вічна пам'ять Герою України

keyboard_arrow_up