Малюнок на тілі: тату-майстер Володимир Орлов про те, що набивають хмельничани

Малюнок на тілі: тату-майстер Володимир Орлов про те, що набивають хмельничани
  • Популярність татуювань з кожним роком стрімко зростає. Хмельничани від модних тенденцій не відстають, тому “розмальованих” тіл у місті стає все більше. Ми розкажемо вам про майстра, який набив сотні тату та зумів перетворити малюнок на тілі у справжнє мистецтво. А ще покажемо, що носять хмельничани made by VladimirOrlov.

Успішна людина. Хто вона? Запеклий кар’єрист, який 24 години на добу проводить на роботі і має колосальні успіхи в професії чи люблячий тато з купою дітлахів і дружньою родиною? А може це людина, яка віднайшла себе і знаходиться на вершині піраміди Маслоу?

Успіх поняття мінливе. Успішним можна бути лише в тому, що насправді любиш, у що «вкладаєш душу». Будь це родина, робота чи хобі. А чи реально поєднати? Як гадаєте?

Він має трьох чудових дітей та прекрасну дружину. Чверть століття займається справою, яка з невеликого хобі переросла не просто в професію, а в стиль життя. Він майстер з великим досвідом та “набитою рукою”. Ще в юності він захоплювався малюванням. Створював неймовірні образи на полотні. Згодом була армія і перше тату.

Відео дня

Він - Володимир Орлов. Йому 49 років. Він - тату-майстер, який бачить душу та втілює її образ на тілах хмельничан.

Все почалося з армії

Захоплення малюванням з’явилося у Володимира ще у шкільні роки. Тоді це були перші спроби створити щось дійсно вартісне. Далі була армія, де картинка з полотна переросла в ескіз для майбутнього тату.

- Перше тату - зробив у армії. Там, знаєте, як ведеться, якщо ти щось вмієш, то тобі і карти в руки. Хтось стає водієм, хтось кухарем, а я туту-майстром. Я вмів малювати, тому і отримав інструмент. Вчився на товаришах по службі, друзі довіряли. Почало виходити досить непогано.

Після армії Володимир вже остаточно знав, чим хоче займатися по життю. Спочатку робив тату друзям та знайомим. Пробував різні техніки та навчався-навчався-навчався. Згодом винайняв приміщення та почав працювати вже професійно, як майстер одинак. А в травні 2018 чоловік здійснив заповітну мрію - відкрив власний тату салон “ТатуХата”, який запрацював по вулиці Подільській, 91.

- Свою першу машинку я отримав в 1992 році в подарунок від друга. Довго працював сам. Набивав не лише руку, а й підшукував собі професійну команду. Зараз маю не просто колег, а товаришів по духу. Зі мною працює два вже досвідченні майстри - це Ірина Мартинова та Андрій Щуров. Нещодавно взяли до себе Віолету, прекрасного молодого майстра.

“Тату - це моє все”

Тату салон - це не просто спосіб заробити гроші. Володимир розповідає, що його не цікавлять легкі завдання. Кожна робота - це витвір мистецтва. Чоловік не жалкує часу на те, щоб створити оригінальний ескіз для тату. Просто скачати картинку з інтернету - це не про нього.

- На інші заняття я просто не маю часу. Тату - це моє все. Коли не працюю з людиною, створюю ескізи. Це лише здається, що намалювати просто. Іноді сам ескіз по часу займає не менше, ніж робота над татуюванням.

У салон до Володимира випадкові люди не заходять. Майстер розповідає, що має свою аудиторію та недостачі у клієнтах не відчуває. Якщо потрібна робота з підтекстом чи міні-картина на тілі, тоді вам до “Тату-хати”.

- У нас своя аудиторія. Різниці не має, чи то жінки чи чоловіки. До нас ідуть люди, які знають чого хочуть. Для яких тату - це теж мистецтво. Зараз трохи більше жінок. Приходять також пари та подружжя. Для спільних тату. Нещодавно наш майстер Ірина створила неймовірне татуювання для гостя із США. Він хотів на згадку щось символічне. Тому це був птах іх величезними крилами та рядками з поезії Ліни Костенко “Крила”.

Що набивають хмельничанам

Володимир розповідає, що час теж вніс свої корективи у роботу татуювальника. Раніше була проблема з інструментом, фарбами. Роботу виконували значно довше та менш якісно.

- Як тільки починав, бувало, що одна робота займала добу. Робили короткі перерви, пили каву і знову поверталися до справи. Зараз те, що раніше робив за добу займає максимум 8 годин.

Крім цього змінилися і смаки хмельничан. Стало менше іменних написів, а більше естетики. Хмельничанки, переважно, полюбляють квіти та написи на латині, а ось чоловіча половина - любить хижих звірів, розу вітрів, компаси, релігійну тематику та українську символіку.

- Для чоловіків - це переважно леви та тигри, рідше вовки. Жінки просять про квіти, пташок та символічні написи. Ми стараємося створити оригінальність в усьому. Жодного схожого лева - в кожного свій характер, і це видно на тату.

Інтимними тату хмельничани не “балуються”

За майже тридцятирічний стаж роботи, Володимир виконав сотні татуювань. Де тільки не доводилося “набивати”. Проте, говорить, що інтимними тату мешканці нашого міста не зловживають.

- За інтимними татуюваннями зверталися, але вже дуже давно. Переважно хмельничани обирають місця, де татуювання буде видно. Як то кажуть, щоб всі бачили.

Володимир розповідає, що жінки часто роблять татуювання на животі (особливо низ живота), плечі, ключиці, на шиї. Чоловіки на спині, грудях, а також набивають рукави та напіврукави. Є місця для татуювань від яких майстри тату-салону відмовляють клієнтів.

- Ми не радимо робити татуювання на стопі, ліктях та пальцях. Це просто безглузда робота в тому плані, що це місця, де малюнок швидко стирається, потім виглядає не дуже гарно і доводиться робити повторно. Також попереджаємо, що на ребрах - це болючіше ніж в інших місцях.

Тату як маскування

До тату-салону часто звертаються з проханням перекрити старе татуювання або “стерти” когось із тіла. Також серед клієнтів багато жінок, які хочуть приховати шрами від апендициту чи кесаревого розтину.

Кавер (перекриття старої тату)

- Раніше було модно писати на собі чужі імена. Трапляється, що дружина, наприклад Валя, а на тілі викарбувано Ліза. Приходять і просять перекрити. Я скажу, що це важче ніж робити татуювання з нуля, проте цілком реально. І виходить естетично і непомітно. Також ми часто робимо татуювання, щоб приховати шрами. На пружній шкірі звісно легше працювати, але і на післяопераційному місці можна створити справжній витвір мистецтва.

Володимир говорить, що старе тату з часом вигорає і його можна відновити, додати деталей, і стане ще краще ніж було. А ось перед тим як вивести тату, майстер радить ретельно подумати.

- До нас звертався клієнт після невдалого лазеру. Вийшло так, що йому і тату не звели і шрамів наробили. Там просто опіки були. Ось таку роботою дійсно важко потім виправити.

Що за майстер без тату

Володимир сам має не одне тату на тілі. Перше зробив у 20-річному віці. Точну кількість не вказує, адже вдосконалює уже набуті постійно. Головне татуювання, яким чоловік неймовірно пишається - це дитячий малюнок 6-річної доньки. Його він зробив нещодавно та носить на плечі.

Тату за дитячим малюнком доньки

- Я так відразу і не скажу, скільки маю татуювань. Вони не кількістю вимірюються. Я люблю додавати нові елементи, до того, що вже є. Остання правка була десь тиждень тому.

Татуювання робить собі сам, іноді допомагають колеги. Говорить, що робив не одне і дружині. Діти ще малі, але захоплення тата розділяють, тому клеять наклейки та просять намалювати хною.

- Я майже всі тату робив собі сам. Де важко дістати, прошу Іру. Було таке, що робили одночасно тату одне одному. Я їй на руці, вона мені на нозі.

https://n154515.yclients.com/company:160899

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram та Instagram.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Алёна Николаевна

    Знаю особу, якій ліньки макіяжитися щодня. А без макіяжу виглядає гірше, ніж підфарбована.  Поширю допис)))
  • Svetlana Andreeva

    Хто не розуміється та не любить тату, краще помовчіть. Ви не знаєте цю людину і не варто ображати. Це не просто "татуіровщик" , а художник, який малює картини на тілі.
  • Лисун Наталія

    Тату - це маркіровка ...
  • Володимир Кухар

    ужас... а для чого популяризувати всяку дурню...?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт 20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up