“Мамо, хто ж тебе захистить?”. Хмельницький прощався з 32-річним солдатом Олександром Сірим

“Мамо, хто ж тебе захистить?”. Хмельницький прощався з 32-річним солдатом Олександром Сірим
  • Чоловік став на військову службу наприкінці березня.
  • Сьогодні, 22 травня, з ним прощались у Хмельницькому.

Хмельничани вкотре несуть живі квіти до будинку ритуальних обрядів на Святослава Хороброго. Тут панує тиша, яку переривають лише короткі схлипування. Сьогодні, 22 травня, тут прощаються із захисником Олександром Сірим. У квітні йому виповнилось 32. 

Віддати останню шану чоловікові прийшли багато його однокласників, близьких друзів, вчителі і сусіди. 

Воїн був родом із невеличкого села Олешківці. Проживав і навчався у Хмельницькому. Пані Поліна розповідає, Сашко ріс разом з його донькою. Вони однолітки. 

Відео дня
  • Я змалечку його знаю. Він наш сусід з села. Моя дочка з ним разом бігала, Хороша людина була, та й нема. Молодий був, не встиг одружитись, - каже жінка. 

Попрощатись з воїном прийшла і його класний керівник. Педагог не стримує сліз, коли говорить про свого учня. Зізнається, лише вчора дізналась звістку про його загибель. 

  • Два роки тому ми востаннє бачились. Випадково зустрілись, привітались. На моє запитання: “як справи, Сашко?” Він відповів, що все добре. Правильно вихований син, правильно вихований чоловік. Впевнений в собі, в нього завжди на обличчі була усмішка. Йому б ще жити і жити. Вічна тобі пам’ять, Сашко. Ти був гарною дитиною і гарним солдатом, - каже класний керівник Оксана Василівна. 

Відомо, що хлопець після школи навчався у професійно-технічному училищі. Розповідають, здобував професію, аби допомагати і підтримувати маму. Їх в сім’ї було троє - окрім Олександра, ще двоє сестер. 

За словами матері Анни, її син рвався йти захищати країну і намагався записатись до територіальної оборони. Сказали чекати. Відтак чоловік став на захист країни наприкінці березня цього року. Після двох місяців навчання його відправили на передову. 

  • Хотів записатись в тероборону, але тоді його не взяли, бо було дуже багато людей. Сказали почекати. Він чекав,  поки не покликали. Про нього дійсно не скаже ніхто і нічого поганого. Він завжди казав “мамо, а хто ж тебе захистить? Хто сестер захистить?”

У Героя залишились батьки і сестри. Свою сім’ю Олександр створити не встиг. 
Олександр Сірий загинув 16 травня у Луганській області. Героя поховали на Алеї Слави. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1142)
  • Ольга Іванівна Червона

    Вічна пам ятьГерою
  • Лидия Тарасенко Соломаха

    Світла пам'ять Герою України!! Царство небесне. Щирі співчуття рідним та друзям. Низький уклін Герою.
  • Антоніна Ісаєва

    Слава Герою України! Зірки до ніг! Дякуємо за подвиг! Рідним здоров'я та сил!
  • Anna Slobodenuk

    Вічна світла пам'ять 🙏😥

keyboard_arrow_up