У Хмельницькому відбувся велопробіг пам’яті Віталія Поліщука (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Хмельницькому відбувся велопробіг пам’яті Віталія Поліщука (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Участь у велозаїзді взяли дорослі та діти. 

  • Попереду колони їхала дружина загиблого — Анастасія Ярова. 

  • Учасники та глядачі не лише вшанували пам’ять земляка, а й донатили на збір 1 000 дронів-камікадзе. 

Більше 100 велосипедистів вшанували пам’ять полеглого на війні хмельничанина Віталія Поліщука. Благодійний велозаїзд відбувся сьогодні, 21 травня. Учасники проїхались центральними вулицями міста та задонатили для українських військових. 

Реєстрація та донати на дрони

О 10.00 годині на майданчику перед кінотеатром імені Шевченка розпочалася реєстрація учасників. Там же одразу можна було зробити благодійний внесок. Кошти можна було кинути в скриньку або просканувати QR код. Таким чином, до збору долучалися навіть перехожі.

Відео дня

Нагадаємо, всі кошти, зібрані під час заходу долучать до загальноміського збору коштів на 1 000 дронів-камікадзе для боротьби з ворогом та наближення нашої Перемоги.

Учасники та маршрут

Стартували об 11.00. Всього у заїзді взяли участь понад 100 людей. Серед велосипедистів були як дорослі, так і діти. 

 

Вони розпочали рухатись Проскурівською, проїхали центральними вулицями міста по Володимирській, Героїв Майдану, звернули на Кам‘янецьку, Зарічанську, повернули до Старокостянтинівського шосе. Фінішували учасники на Проскурівську до кінотеатру імені Шевченка.

Поліцейські здійснювали супровід. Присутні велосипедисти згадували теплими словами Віталія Поліщука. Була і його дружина — Анастасія Ярова. Вона рухалася попереду колони. 

В пам’ять про Віталія

Додамо, що подібні велозаїзди в пам’ять про Віталія Поліщука в обласному центрі проводять вже не вперше. Хмельничанин Віталій Поліщук був велоактивістом. Завдяки йому у Хмельницькому розвивався велоспорт. До війни чоловік розвивав і популяризував велосипедний спорт, доклав чимало зусиль до того, аби по місту збудували велосипедні доріжки.

Також Віталій був активістом й радником міського голови з велоінфраструктури. Він очолював громадську організацію "Критична Маса Хмельницький". 

Нагадаємо, 32-річний Віталій Поліщук потрапив під мінометний обстріл, виконуючи бойове завдання на Донеччині у травні 2022 року. У квітні 2023-го Президент України посмертно нагородив його орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Natálie Vörös

    Вічна і світла пам’ять Герою України 🙏🙏🙏🕯🕯🕯🇺🇦🇺🇦🇺🇦

keyboard_arrow_up