Мера Кам’янця-Подільського визнали винним в корупційному правопорушенні

Мера Кам’янця-Подільського визнали винним в корупційному правопорушенні
  • Михайло Посітко призначив секретарем жінку, яка під час виборів міського голови робила внески на його користь.
  • Пізніше він встановив їй надбавку та премію до зарплати.
  • Деталі справи читайте далі.

Суд визнав винним міського голову Кам’янця-Подільського Михайла Посітка в адміністративному правопорушенні, пов’язаному з корупцією. Згідно з постановою суду, винесеною 7 березня, він має сплатити 6800 гривень штрафу та 605 гривень судового збору.

Про це йдеться в сюжеті ТРК “Кам’янець-Подільський”.

За матеріалами справи, на одній із сесій міськради посадовець брав участь в голосуванні стосовно кадрового призначення на посаду секретаря міської ради Ірини Шелепницької. Ірина ж у 2020 році зробила добровільний внесок у сумі 5020 гривень до виборчого фонду Посітка під час виборів Кам’янець-подільського міського голови. Крім того, він ухвалив рішення про призначення їй максимально можливої надбавки за високі досягнення у праці та визначав розмір щомісячного преміювання.

Відео дня

В таких діях Посітка Національне агентство із запобігання корупції помітило конфлікт інтересів. На початку лютого на Михайла Посітка склали протокол за частинами 1 і 2 статті 172-7 КУпАП та направили матеріали в суд. 

Тоді Михайло Посітко прокоментував ситуацію в своєму Тelegram-каналі:

Категорично не згідний з висновками в протоколі, де з мене намагаються зробити корупціонера за те, що призначив Шелепницьку І. П., нібито за «винагороду» у розмірі пʼять тисяч гривень, які були внесені у офіційний добровільний виборчий фонд в 2020 році. Буду відстоювати позицію в суді. Маю достатньо аргументів”.

На думку голови Кам’янця, ця ситуація схожа на «політичну помсту» від іншого кандидата на посаду секретаря – Сергія Самсонюка, пропозицію про обрання якого міський голова ветував. Саме від Самсонюка, за словами Посітка, надійшло звернення до НАЗК.

Суддя Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Юрій Мантуляк погодився із доводами сторони обвинувачення і визнав Посітка винним в адміністративному правопорушенні. Згідно з постановою суду, винесеною 7 березня, він має сплатити 6800 гривень штрафу та 605 гривень судового збору.

Втім, постанову суду міський голова ще може оскаржити в апеляційній інстанції упродовж 10 днів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ярослав

    Тільки забули сказати, що причиною стало офіційний внесок цієї жінки на цілих п'ять тисяч двадцять гривень. Це ж потрібно задіяти весь апарат НАЗК щоб такого ''злісного корупціонера'' покарати. Більше схоже на політичну заказуху. Ці служби що мали б ділом займатись, витрачають бюджетні кошти щоб робити політичні розправи.
  • В. Назарук

    Головне що у вишиванці ходить.
  • Юрій Михайлович

    На поліграф також поїде як васько?)
  • Сергей

    Посміховисько

keyboard_arrow_up