На босу ногу і майже голий: чому хмельничанин Валентин живе, “як морж”

На босу ногу і майже голий: чому хмельничанин Валентин живе, “як морж”
  • 19-річний Валентин не носить верхній одяг і взуття. 
  • Круглий рік його вбрання складається лише з майки і шортів.
  • Не лякає хлопця ні обмороження, ні застуда. 
  • Що змушує хмельничанина вести такий спосіб життя?

Осінь у розпалі. Температура повітря стає нижчою із кожним днем. Хоча й заморозків ще не було, та містяни вже дістали з шафи теплі речі. Шапки, куртки та панчохи стали невід’ємною частиною їх осіннього образу. Втім для 19-річного  хмельничанина таке вбрання ні до чого. Адже нині він розгулює вулицями тільки в майці та шортах. А все його зимове утеплення складається лише з кросівок. Та й ті обіцяє одягнути, коли на дворі буде -5. 

Вперше ми зустріли Валентина неподалік австостанції №1. Хлопець стояв на зупинці й чекав на транспорт. Увагу до себе він привернув своїм вбранням і голими ступнями. Тоді й Валентин потрапив до нашої стрічки в Instagram. Неочікувано він відгукнувся на свою світлину. Тоді ми запросили його на інтерв’ю. До редакцiї vsim.ua Валентин прийшов у своєму звичному вигляді: у майці, шортах і, звісно, босоніж.

Відео дня

19-річний хмельничан Валентин Чайковський називає себе творчою особистістю. Ще в дитинстві він малював власні ікони, а коли подорослішав - почав активно займатися розробкою свого образу. Для цього хлопець то ходить по місту босоніж, то виконує вдома й на роботі різні пісні. 

“Моя суть - це те, що я морж або вокаліст”

Вступивши до медичного коледжу, він вивчав фармацевтику. Та от працювати в аптеці для нього виявилося надто нудно. Тож хлопець подався на будівництво. Там він “підсобник-вокаліст”. Звісно, що назву посади він вигадав сам. Адже вся його робота підкріплюється естрадним виконанням пісень. Без вокалу Валентин не проводить жодного свого дня. Співає переважно вдома. Щоправда, сусіди чомусь його талант не оцінюють. 

  • Моя суть - це те, що я морж або вокаліст. Я займаюся естрадним вокалом вже півтора року. Починав співати я в полі. Тоді певний рівень слуху в мене вже був. Адже я часто слухав і слухаю музику. Пізніше став виконувати пісні вдома. Та от сусіди дуже обурюються - каже Валентин. 

“Не було такої зими, щоб я одягнув кофту чи куртку”

Та от головною фішкою цього хлопця є те, як він одягається. Скрізь, всюди й повсякчас Валентин ходить в майці та шортах. Взуття йому не потрібне, так само як і верхній одяг, шапка чи рукавиці. Все це він вважає зайвим. За словами Валентина: “для того, щоб мати нормальне здоров’я - достатньо носити менше одягу”. 

Майже роздягнений юнак ходить вже більше трьох років. З настанням холодної пори року, до його образу додаються лише кросівки. Та й ті хлопець надягає, коли стовпчик термометра  показує - 5. Мороз і холод йому не страшні. Щоправда, кілька обморожень таки отримував. Та все це хлопця не лякає. Адже він впевнений, що знає межу. До того ж, задля привернення уваги до себе, готовий витримати й не таке.

  • Це почалося у 2016 році. Восени я пішов у магазин за яйцями і одягнув мало одягу. Тоді побачив, що на це реагують люди і я почав так ходити. За роки організм вже адаптувався. Буває, що відчуваю дискомфорт. Але я знаю як йому протидіяти. Організм не завжди має тільки продукувати тепло. Бо той, хто тільки продукує - той рано чи пізно “зіграє в ящик” чи зазнає певних травм. Не було такої зими, щоб я одягнув кофту чи куртку, - розповідає Валентин. 

Головним плюсом від носіння мінімум одягу Валентин вважає комунікацію з людьми. Каже, що відгуки колосальні. Всі його фотографують або підходять і ставлять запитання. Нашкодити здоров’ю він не боїться. Розповідає, що регулярно проходить огляд в лікаря і знає про обмороження “від А до Я”. Мовляв, сам із цим стикався. 

  • Шкода для здоров’я -  досить посередня. Раніше я не знав як бути із босоходінням. Тоді я вперше вийшов босий в грудні. Думав, що організм пропустить більше крові  до ніг і вони адаптуються. Проте, при температурі -8 я все ж отримав обмороження 2-3 ступеня. Тоді я приймав антибіотики. Ну а згодом я визначив при якій температурі замерзає кров, і ходив босоніж далі - каже Валентин.  

Якщо ж кросівки хлопець обіцяє взути при - 5, то кофту він одягне лише при - 28. Його зимовий образ буде складатися із майки, шортів і кросівок. Шкарпетки йому теж не потрібні. Ще одним елементом його вбрання іноді бувають рукавиці. Їх Валентин носить теж при мінусовій температурі. 

Має кілька порад хлопець і для звичайних людей. Каже, що рукавиці варто одягати при - 5. А шапку він радить носити, коли температура опускається до -15. 

Як зізнається хлопець, костюм у його шафі все ж є. Його носить у якості винятку: на похорон, по робочих справах і в гості до матері. Каже, що рідні його “роздягнену ідею” не оцінили. Тому й на зустріч із ними вимушений одягатися. 

До речі, мешкає Валентин сам. Гордо називає себе “холостим” і навіть готовий до серйозних стосунків. Ну а під час очікування щирого кохання, хлопець сидить босоніж, наспівує і мріє про велику сцену. Слідкувати за творчістю юнака можна в соцмережі Instagram.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Александр Гуменюк

    Читаючи коменти, дивуюсь який совок у головах в людей. Ви коли приїзжаєте у Барселону і бачите вуличного співака, ви свою ротяку відкриваєте до вух і слухаєте. А повертаючись додомцю перетворюєтися на ворчавливу бпбку чи діда і не сприймаєте вже таорчих людей ! Валентин молодець ! Проявляй себе як тобі зручно !
  • Your manual for Понимания и самореализация

    Старе посилання не активне на мій інстаграм,тому поки його ще не виправили,ось нове : https://www.instagram.com/changemanf21/?hl=ru
    Посилання на джерело: https://vsim.ua/Podii/bosiy-valentin-schodnya-spivae-na-stometrivtsi-i-zbirae-groshi-dlya-ch-11280620.html

  • Віталій Українець

    я його бачив.ноги як у хобіта.Роздягання це дешевий спосіб стати відомим!

    Your manual for Понимания и самореализация reply Віталій Українець

    Віталіє,звісно дешевий,я сказав би,що ефективний,бо коли гроші не дають цінності для відомості,можливо під словом "дешево",малось на увазі щось інше то в цьому не буде у такому разі раціональності.А,якщо під словом "дешевий" малось на увазі,що він простий то тут це важче,бо помимо того,що всім требе пояснити і говорити,як з людьми,які мають певний статус і не впасти в бруд лицем,так і з толпою людей,половина з яких не мають того рівня знань,щоб зрозуміти мене повністю,так же потрібно правильно оцінити ступінь переохолодження чи апатацію,щоб зберігати здоров'я,потрібно на достатньому рівні володіти риторикою,щоб конфліктні ситуації вирішувати,все це складно,не кажучи вже про відчуття ніяковості в деяких ситуаціях.Дешевих способів не буває,можуть бути довгі,а от дешеве мислення,цього багато.
  • Іра УКРАЇНА!!!

    Любиш експерементувати? А потім що цікаво буде, що і як всередині в людині? Будеш маньяком? Це вже всім показує що людина має відхилення. Така людина лякає, незнаєш що від нього чекати. А з таким голосом в туалеті кричати—занято.

    Your manual for Понимания и самореализация reply Іра УКРАЇНА!!!

    Ірино,ця думка про експеременти,не позбавлена раціонального та,як ми знаєм Чикотіло або Оноприєнко,маньяки з понад 40-а жертвами не ходили,якось по незвичному,чи босоніж,чи в майці зимою і вели себе порядно на людях,ми насравді не знаєм,що в кого в голові та,якщо ми говорим про демонстративних особистостей то це їх менше стосується,аніж інших,що роблять вид хороших людей,щоб творити зло за маской звичайних,заурядних людей на яких мало хто подумає.Взагалі відхилення це поняття дуже широкого спектру,бо існують:акцентуації;розлади особистості;неврози;манії,дуже багато розлодів,які вважаються такими по ряду причин і 40% людей приблизно мають акцентуації і ще 40% невротичні розладі (повязані з відчуттям вини),ще 10% пограничні і 2-5 % "гості"  і лиш 2-5% абсолютно здорові щоб в соціумі не нашкодити ні собі,ні іншим і оптимально адаптуватись до колективів чи інших відносин,бо норма це не один стандарт,а сукупність різниз параметрів психіки,які в принципі різні але вписуються в життя у суспільстві.Розумієш Ірино,що чекати це взагалі ні про що,бо ми не знаєм,навіть,що від друзів чекати,що говорити про людину,яку ми погано знаєм.Я не даром вибрам такий спосіб життя,бо він дає мені змогу мати діло зі сміливими і розумними людьми,деколи навіть з безрозсудними але зачасту старх-це незнання,коли людина має інформацію,вона будує певні припущення і розуміє,що той хто йде на зустріч чомусь нестандартному,може й мати більші інформації і більше навиків,бо я багато всього пережив,щоб стати таким,щоб мати той рівень компетенції й інтелекту для спілкування з людьми і якихось доведень і не боятись,що хтось щось подумає чи не так сприйме,бо я сторонник глибокого аналізу біохімії,фізіології і такий підхід дає мені змогу ходити зимою в маці вже 4-у зиму і босоніж 25 місяців і мати те,що мені потрібно і не прикриватись за фейком буви "І".А,що стосується голосу,то я спілкувався з педагогогм в хорі,з людьми,що грають на інструментах,закінчили вокальний інститут в Києві,тому я знаю свій рівень вокальних навиків і я приймаю до уваги конкретику,розуєш Ірино,ти говориш висновками,я операюсь на аргументи,а власне:роботу голосових регістрів,технічні аспекти,художні моменти,роботу вокальної опори,"атаки" на звук,інтонування,а що ти розумієш під туалетною роботою,я чекаю від тебе пояснень,бо це в противному випадку твоя суб'єктивна думка.Чи ти не маєш знань у вокальній педагогіці і психіатрії й психології?

keyboard_arrow_up