На честь хмельничанина Дениса Монастирського назвали вулицю в Києві

На честь хмельничанина Дениса Монастирського назвали вулицю в Києві
Фото Слово і Діло
  • За рішення про перейменування депутати Київради голосували у річницю загибелі колишнього міністра МВС.
  • Тепер на честь нього називатиметься вулиця в Солом'янському районі столиці.

Сьогодні, 18 січня, у Київраді депутати проголосували «за» рішення про перейменування вулиці Сурикова в Солом'янському районі. Тепер вона називатиметься на честь Дениса Монастирського, колишнього міністра МВС, який народився, жив та працював у Хмельницькому. 

Денис Монастирський загинув 18 січня 2023-го. Тоді в Броварах на Київщині сталась жахлива трагедія. Того дня вертоліт надзвичайників розбився та впав між дитячим садочком і багатоквартирним будинком. У гвинтокрилі було 9 людей: шестеро чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС. Крім того, загинули та постраждали цивільні. 

В тій аварії загинули двоє вихідців з Хмельниччини — Денис Монастирський та Тетяна Шутяк. Денис Монастирський народився у Хмельницькому. Навчався у Хмельницькому університеті управління та права. У 2000 році працював на посаді юрисконсульта ПАТ «Хмельницький завод ковальсько-пресового устаткування «Пригма-Пресс». А з 2005 по 2016 рік викладав у Хмельницькому університеті управління та права, очолював відділ з питань законотворчості та наукових експертиз.

Відео дня

Денис Монастирський був одружений. Його дружина Жанна працює юристом у Державному бюро розслідувань. Також у загиблого міністра було двоє синів.

Додамо, що депутати Київради перейменували сквер у Печерському районі на честь легендарного військового  Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла, який загинув  7 березня 2023 року в боях за Бахмут. Йдеться про зелену зону між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка та Іподромним провулком.

Читайте також: «Борт 54». Рік тому в авіакатастрофі загинули Денис Монастирський та Тетяна Шутяк

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Nina Palyanytsya

    Він цього стоїть
  • Читач29

    А чому би не назвати вулиці в м. Хмельницькому та в Києві іменем тих дітей, які безвинно загинули в Києві  під уламками гелікоптера Монастирского?!  Людська совість має бути ?! Чи Господь розсудить?!
  • Тетяна Чернова

    Чим художник Суриков завинив? А нову вулицю не можна назвати іменем Монастирського?

    Юрій Гудок reply Тетяна Чернова

    А може Авакова?
  • Гена Гена

    Маразм . Чим відзначився цей тип які його заслуги перед Україною? Не поліція, а мусорня так і гонялася  на новеньких машинах за дядьком якій не включив поворотний.

keyboard_arrow_up