«Борт 54». Рік тому в авіакатастрофі загинули Денис Монастирський та Тетяна Шутяк

«Борт 54». Рік тому в авіакатастрофі загинули Денис Монастирський та Тетяна Шутяк
  • Страшна авіатроща забрала життя 14 людей, 7 з яких були керівниками та працівниками Міністерства внутрішніх справ.

  • Серед них — двоє жителів Хмельниччини, які працювали в МВС. 

Рівно рік тому, 18 січня 2023-го, в Броварах на Київщині сталась жахлива трагедія. Того дня вертоліт надзвичайників розбився та впав між дитячим садочком і багатоквартирним будинком. У гвинтокрилі було 9 людей: шестеро чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС. Крім того, загинули та постраждали цивільні. 

В тій аварії загинули двоє вихідців з Хмельниччини — Денис Монастирський та Тетяна Шутяк. Денис Монастирський навчався у Хмельницькому університеті управління та права. У 2000 році працював на посаді юрисконсульта ПАТ «Хмельницький завод ковальсько-пресового устаткування «Пригма-Пресс». А з 2005 по 2016 рік викладав у Хмельницькому університеті управління та права, очолював відділ з питань законотворчості та наукових експертиз.

Відео дня

Тетяна Шутяк була заступницею керівника Патронатної служби МВС. Дівчина не дожила буквально тиждень до свого наступного дня народження. Торік, 24 січня їй мало б виповнитися 27 років. 

Тетяна Шутяк закінчила Одеську юридичну академію, вивчала кримінальну юстицію. У 2018 стажувалися в апараті Верховної Ради. А згодом стала помічником тоді ще народного депутата Дениса Монастирського. Коли ж його призначили міністром, дівчина почала працювати разом з ним в МВС. 

Тетяна була родом з Ярмолинеччини, з села Соколівка. Там досі живуть її батьки.  Крім неї, в сім’ї ще є сестра Наталія, яка працює в Укрзалізниці. Із нею навіки попрощалися 22 січня 2023 року. За 2 дні до дня народження дівчину поховали в рідному селі на Хмельниччині.

Також внаслідок катастрофи загинули Євгеній Єнін, Юрій Лубкович, Микола Анацький, Андрій Маринченко, Михайло Павлушко. Весь екіпаж вертольота: Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов. Трагедія також забрала життя 4 жительок Броварів: Олена та Мілана Пономаренко, Марина Грановська, Тетяна Бойченко.

Нагадаємо, що ДБР вже завершило розслідування авіакатастрофи в Броварах. Ще в серпні слідчі повідомили про підозру п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які порушили правила безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України та супроводжуючі особи.

А саме:

Слідчі ДБР відновили похвилинно день аварії, у тому числі розшифрували «чорні скриньки». Слідство встановило, що посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Вертоліт допустили до польоту попри вкрай складні погодні умови, тому гелікоптер летів на гранично низькій висоті — навіть меншій, ніж висота будівель на маршруті руху. 

Командир екіпажу побачив перешкоду — багатоповерховий будинок та почав здійснювати різкий маневр обльоту і втратив орієнтування в просторі

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Nikolay Lozitski

    Яка авіакатастрофа, це пряме знищення гелікоптера
  • Наташа Матвійчук

    Світла пам'ять УСІМ 14 Героям!Вони Загинули за Україну за її Майбутнє😪😪
  • Рая Пелих

    Вічна пам'ять
  • Віталій Українець

    Такого класу вертольти літають над хвилями в ночі навіть серед гір і заява речника Маляр що на борту немає чорної скрині дає підказку що нам намагаються навішати лапши.Ця модель має автопілот який притримуеться заданого ешелону автоматично

    Було два вибухи-перший вибухнив паливний бак,другий вже коли відбулось падіння вибухнув  запасний бак.

keyboard_arrow_up