На Хмельниччині хочуть збудувати багатоповерхівку для переселенців

На Хмельниччині хочуть збудувати багатоповерхівку для переселенців
Фото БФ «Житло для ВПО»

Зводити її планують у Деражні на території колишнього цукрового заводу.

П’ятиповерхівку, у якій зможуть проживати вимушені переселенці, хочуть звести в Деражні. Будувати планують за кошти з міжнародних грантових програм на території колишнього цукрового заводу.

Про це «Суспільному» розповів головний архітектор громади Максим Юзва.

У будинку, зазначив, планується в межах 40 квартир. На прилеглій території розташовуватимуться паркінг, зона відпочинка й територія озеленення.

Відео дня

«Все згідно з сучасними нормами будівництва. Сам же будинок, відповідно нововведень в державних будівельних нормах, має бути забезпечений укриттям, засобами для мало мобільних груп населення», -  зауважив архітектор.

За словами міського голови Деражні Андрія Ковпака, місцева влада наразі, спільно з благодійним фондом «Житло для ВПО», на конкурсній основі визначила компанію, яка займатиметься зведенням будинку.

«Подали проєкт на міжнародні грантові програми для отримання коштів на реалізацію. З місцевого бюджету виготовлена документація на землю – оплачені геологія, геодезія і всі вихідні дані території», - констатував мер.

Додамо, на території громади наразі проживає 3 500 внутрішньо-переміщених осіб.

Читайте також:

 


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Ирина Карапозюк

    Я читаю коментарі і в шоці. Нехай будують, люди залишилися без нічого. І яка різниця де, головне, щоб був дах над головою. І військовим збудують. Лише треба час. Що ж Ви такі усі злі. Війна, таке страшне слово стало реальністю для нас. Замість слів підтримки, такий негатив.
  • Валентина Заворуева

    Это очень хорошо. Люди лишились всего.
  • Tania Tania

    Це просто пи..... Самі українці загризуть своїх співвітчизників і злість аж за край. але всі дружно кричать і вимагають від Європи щоб вони допомагали.... То це як зрозуміти Європейці повинні люди ризикувати всім своїм добробутом і навіть життям(тому що не відомо що стукне х&йлу і візьмеш тай кине бомбочку) а самі для своїх же нічого. І запам'ятайте можливо і ви будете слідующими залишаєтися без нічого.

    Dimitry Linch reply Tania Tania

    Tania Tania а Европа винна за другу світову, за те, що ми їх спасли
  • Анна Помаранська

    В мені очі на лоб лізуть від цих коментів. В один момент лишитися без дому  і роботи, а якась Галя з Деражні буде проти , щоб їм дали домівки. Лол.

keyboard_arrow_up