На Хмельниччині ліцею присвоять ім’я загиблого на війні вчителя

На Хмельниччині ліцею присвоять ім’я загиблого на війні вчителя
Фото з архіву vsim.ua
  • Пасічнянському ліцею  можуть присвоїти ім'я Ігоря Русого.

  • Герой добровольцем пішов на війну і загинув, захищаючи Україну.

  • Ігор Русин був  багатогранною особистістю, патріотом та професіоналом. 

Пасічнянський ліцей Старосинявської селищної ради виносить на громадське обговорення питання про присвоєння йому імені вчителя історії та правознавства Ігоря Русого

Загиблий на війні захисник довгий час працював в освіті. З початком російсько-української війни  добровольцем пішов в тероборону. Герой загинув у віці 57 років  29 травня 2022 року в місті Золоте Луганської області.

Як повідомляють на сайті Старосинявської селищної ради, Ігор Петрович Русий все своє життя присвятив справі навчання і виховання дітей та молоді. Спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, відмінник освіти України - це все про нього. Він був  організатором багатьох освітянських проектів. З  ініціативи Ігоря Петровича у 1996 році в школі заснували  Дитячу громадську організацію «Гарт».  Саме він започаткував міжнародне співробітництво за програмою “Педагоги за мир і взаєморозуміння”, реалізував проекти «Безперервна освіта. Дистанційне навчання» та «Стежками козацької звитяги».

Відео дня

Ігор Петрович Русий був членом Національної спілки краєзнавців України, Почесним членом Центру дослідження історії Поділля. Організовував Міжнародну науково-краєзнавчу  конференцію «Антонінський край у просторі і часі».

Окрім того, він тренував у  спортивному  клубі «Самсон», підготував 6 кандидатів у майстри спорту.

Ігор Петрович – професійний менеджер, творча особистість, здатна створювати й використовувати інноваційні технології.

Загиблий захисник України  має друковані праці з питань методики викладання історії, краєзнавства , є співавтором книги «Старосинявщина в історії та документах».

В основу виховання Ігор Петрович покладав козацьку педагогіку: створив школу козацького гарту у селі  Пилява, козацький клас у Пасічнянському ліцеї, облаштував у школі музей Знатних земляків та музей-кімнату історії села Пасічна. 

Його вихованці брали активну участь у розкопках, досліджували історію рідного краю.

З перших днів війни Ігор Петрович Русий добровільно став на захист територіальної цілісності України, 29 травня 2022 року загинув.

“Колектив Пасічнянського ліцею вважає за доцільне, враховуючи вищезазначені заслуги Ігоря Петровича перед Україною, з метою виховання підростаючого покоління на прикладах наших героїв-земляків присвоїти Пасічнянському ліцею ім’я Ігоря Русого. Наш високий громадянський обов’язок – увічнити світлу пам'ять усіх полеглих за незалежність і територіальну цілісність України, ” - йдеться на сайті Старосинявської селищної ради.

Організатором громадського обговорення про присвоєння Пасічнянському ліцею імені Ігоря Русого є Семенюк Людмила Сергіївна, заступник директора Пасічнянського ліцею.

Адреса для спілкування: тел. 3-24-69, email: [email protected], поштова адреса: площа Грушевського, 2А, с. Пасічна Хмельницький район Хмельницька область

Форма для подання пропозицій (зауважень) – довільна.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up