На Кам’янеччині діє магазин, в якому все можна купити без грошей

На Кам’янеччині діє магазин, в якому все можна купити без грошей
Стоп-кадр із відео «Першого Подільського»
  • Читайте, яка валюта там ходить і як її здобути.

У Кам’янці-Подільському на околиці діє продуктовий магазин, у якому все можна купити без грошей.

Замість гривень тут ходять бали. Їх можна заробити улюбленою корисною справою. Принцип простий: два бали - за кожну годину, що людина витрачає на користь суспільства. Максимальна кількість балів, які можна отримати в місяць, - не більше 300.

Приміром, викладачка кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Кам’янець-Подільського національного університету ім. І. Огієнка Наталія Гевчук спільно з колегою працює тренером програми «Діти та війна: навчання технікам зцілення» й надає психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам та кам’янчанам.

Відео дня

«Працюємо в груповому форматі за програмою, яка містить 7 занять, і намагаємося допомагати людям побороти стрес та тривожність», – зазначає волонтерка «Першому Подільському».

Подібні магазини – звичайна річ для європейців. У них кам’янчани й запозичили ідею. Люди ж, які вже встигли попрацювати у новому форматі, акцентують: такі проєкти дійсно мотивують.

«Отримуючи сертифікати, ваучери у розмірі 30 балів людина може піти додому з повними двома сумками, набитими всього, чого вона бажає для своєї родини, – зауважує голова Національної асоціації соціальних працівників Яна Мельничук. - Думаю, що цей проєкт навіть індивідуалізує певним чином людей, які мають професійні навички».

Робити улюблену справу і отримувати приємні бонуси можуть усі бажаючі. Для цього зі своїми ідеями та пропозиціями їм просто слід звернутися до Центр соціальної підтримки, що розташований у приміщенні Кам’янець-Подільської районної ради.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь Харламов

    Я радий

keyboard_arrow_up