На Кам’янеччині волонтери допомогли пенсіонерці відремонтувати хату, на яку впав уламок ворожої ракети

На Кам’янеччині волонтери допомогли пенсіонерці відремонтувати хату, на яку впав уламок ворожої ракети
Світлини зі сторінки «Бакота Хаб»
  • Старенька вціліла дивом. До ремонту хатини взялися односельці й волонтери. Справилися за день.

Того дня 93-літня Марія Ясінська спала. Розбудив стареньку страшенний гуркіт зі сусідньої кімнати. Пішла перевірити. Глип, аж шось таке, як «бочка», пробило клуню, дах будинку і впало на підлогу. Старенька зазойкала. Півхати зруйновано…  

Сяк-так обпершись, перелізла через ту невідому металеву «діжку» й рушила до сусідів про трафунок оповідати. Якби ж вона знала, що то таке лежало в неї…

Від ранку 10 жовтня росіяни обстрілювали Хмельниччину ракетами. Три прилетіли у Хмельницький, пошкодивши об’єкт критичної інфраструктури. А ще три сили ППО збили.

Відео дня

Уламки однієї з них розлетілися по полях, городах Староушицької громади, що на Камянеччині, а бойовий заряд, вагою понад 400 кілограмів, зніс дерево, розвалив хлів і зупинився в будинку старенької і дивом не здетонував. Таки бабуся народилася в сорочці.

Залишки ворожої ракети сапери забрали й знешкодили. Люди ж взялися допомагати старенькі відновлювати хату.

Про пригоду Марії Ясінської почули волонтери «Бакота Хаб». Вони знали стареньку. Ще торік брали в неї інтерв'ю для одного зі своїх  мистецьких проєктів.

«Ми запам'ятали її, як добру та світлу людину, тому вирішили спільними зусиллями допомогти бабусі та відремонтувати її пошкоджений будинок до холодів, - акцентували у соцмережах. -  Староушицька громада придбала матеріали для ремонту, а ми зібрали команду волонтерів з «Бакота Хаб» і запросили майстра з проєкту «Tolocar: Mobile Makerspaces in Ukraine», який приїхав до нас з цілою машиною інструментів для ремонту та координував робочий процес».

За день волонтери відремонтувати пошкоджений дах, перекрили баками, зашили дошками, металом. Розібрати завалений сарай.

«Тепер хатина бабусі Марії готова до зими, - констатували. - Сподіваємось, більше нічого її не налякає».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Es fero

    ЦЕ КРУТО! РАЗОМ МИ СИЛА!
  • Lubmija Simoroz

    Молодці!!!

keyboard_arrow_up