На війні загинули четверо воїнів з Хмельниччини

На війні загинули четверо воїнів з Хмельниччини
Світлини зі сторінок громад
  • Павло Залуцький був істориком і гранатометником.
  • Ігор Кащук – будівельником.
  • Микола Храпач - батьком.
  • Микола Кізюн - стрільцем-снайпером.

У скорботі Хмельниччина. Війна продовжує забирати її мужніх Воїнів. І не висихають сльози, не стихає біль.  

Павло Залуцький

У районі пункту Орехово-Василівка Бахмутського району, що на Донеччині, 18 березня загинув гранатометник аеромобільного відділення, однієї з військових частин ЗСУ Павло Анатолійович Залуцький.

Відео дня

Життя городчанина обірвав ворожий артелерійський обстріл.

Павло Залуцький народився в 1990-му. Був талановитим екскурсоводом, знайомив з історією Городоччини своїх земляків та гостей громади. Не один рік пропрацював в Городоцькому краєзнавчому музеї зберігачем музейних фондів.

«У найменших деталях міг цікаво розповісти про кожну експозицію G-museum, особливо про виставки патріотичного спрямування з експонатами-свідченнями цієї війни», - зазначає «Городок.City».

«Історик, краєзнавець, екскурсовод, вчитель, Великий Патріот України! — так відгукується у соцмережах про свого загиблого приятеля та колегу Сергій Щур. — З перших днів війни він проявив себе дуже достойно — записався у Територіальну оборону! Разом із іншими чоловіками патрулював Городок та об’єкти інфраструктури. Бувало, що після чергувань не ішов додому відпочивати, а ще допомагав розвантажувати гуманітарну допомогу… Все — заради Перемоги!»

У січні 2023-го Павло Залуцький отримав повістку й вступив до лав ЗСУ. Пройшовши навчання за кордоном, став гранатометником аеромобільного відділення однієї з військових частин української армії. А 18 березня – відійшов у вічність.

«Висловлюємо найщиріші співчуття родині нашого Героя, всім рідним та близьким, - зазначають у Городоцькій міській раді. - Нехай добрий, світлий спомин про Захисника України, який віддав своє життя за нашу свободу,  назавжди залишиться у пам’яті. Вічна пам'ять та слава Герою!»

Мешканців громади мерія закликає гідно зустріти Захисника, який віддав життя за Україну.

Труна з тілом загиблого Героя прибуде у Городок 22 березня, орієнтовно о 16.45. Автомобіль прослідує з боку автостанції через вулиці Шевченка та Грушевського.

Про дату та час поховання загиблого Воїна в міській раді обіцяють повідомити додатково.

Ігор Кащук

Під Бахмутом 14 березня загинув Захисник з Григорівки Старокостянтинівської тергромади Ігор Олександрович Кащука. Воїн потрапив піж ворожий обстріл, інформує «Старокостянтинів 24/7».

У мирному житті григорівчанин працював будівельником. У громаді кажуть, що «мав вправні руки, сам зробив ремонт у хаті, звів гараж, «поставив на ноги» не нову машину».

«До війни хлопець зустрів своє кохання, молода жінка чекала його з війни, - зазначають у громаді. - Він мав стільки планів на життя, але віддав його за Україну та її народ».

2 вересня 2023-го Ігорю Кащуку мало виповнитися 30 років, але назавжди залишиться 29…

Прощання зі загиблим Героєм відбулося 18 березня в приміщенні Гарнізонного будинку офіцерів.

Микола Храпач

Мешканці Гвардійського, що в Хмельницькому районі, 21 березня прощалися з односельчанином, однокласником, товаришем, найкращим другом, батьком, братом, сином, бойовим побратимом, військовим Збройних Сил України Миколою Миколайовичем Храпачем.

«Він з перших днів повномасштабного вторгнення рф, пішов на передову... Микола знав що таке клята війна, - наголошують у сільській раді. - Він здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка - віддав своє життя за цілісність і незалежність України. На віки-вічні його ім'я буде вписане в історію нашої громади та України як воїна – Героя».

Кортеж зі загиблим Воїном зустрічали живим коридором шани. Гвардіївчани квітами встеляли дорогу перед автомобілем з домовиною земляка.

І пролунав для загиблого Героя востаннє шкільний дзвінок. То школа так прощалася зі своїм Учнем.

«Спи спокійно, Солдате. Добра, світла пам’ять про тебе і вдячність за твій подвиг назавжди залишаться в наших серцях, - - зауважують в сільській раді. -  Вічна пам’ять Захиснику України! Ніколи не забудемо…»

Микола Кізюн

У бою з російськими окупантами поблизу Авдіївки 19 березня загинув стрілець-снайпер, солдат Микола Кізюн з Красилівщини. Загиблий Герой із 1986-го.

«Розділяємо невимовний біль втрати усією громадою та висловлюємо щирі співчуття родині та близьким Героя, - зазначила в соцмережах очільниця Красилівської громади Ніла Островська. - Вічна шана та слава Воїну України!»

Про дату та час поховання загиблого Захисника в громаді обіцяють повідомити додатково.

Нагадаємо, на війні загинули Андрій Дмитрук з Хмельницького району та Єв­ген Пан­чук зі Шепетівщини.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (74)
  • Валерій Світельський

    Сім"ям загиблих героїв надати по п"ять гектарів орної землі. Бо загиблі Герої її захищали.
  • Читач29

    Вічна і Світла пам'ять нашим Героям захисникам України. Найщиріші співчуття рідним і близьким.
  • Людмила Цибульська

    Вічна пам'ять героям, співчуття рідним
  • Nina Saenko

    Вічна пам'ять Героям 🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up