“Просто захищав свою країну”: попрощалися із сержантом Григорієм Кучером

“Просто захищав свою країну”: попрощалися із сержантом Григорієм Кучером
  • 45-річний Григорій Кучер загинув в Бахмуті від осколкового поранення.
  • До війни був будівельником. 
  • Його пригадують, як добру й товариську людину, яка завжди приходила на допомогу.

У Хмельницькому сьогодні, 17 березня, в останню путь проводили сержанта Григорія Кучера. Близько 12 години, біля міської ритуальної служби на Святослава Хороброго, стали збиратися люди. Колеги, однокласники, односельчани - всі прийшли віддати шану захиснику.

Григорію Кучеру було 45 років. Він родом із села Грим’ячка, що в Хмельницькому районі. Ріс лише з мамою. Завжди був для неї підтримкою та опорою. Про це згадують сусіди загиблого. Григорій Кучер був одружений. Як рідного сина, виховував племінника - Олексія. Сьогодні хлопець прощається з дядьком й каже - “Це була найдобріша людина з усіх, кого знає”. 

- Ми переїхали до дядька з Харкова. Тікали від війни. Тому якби не він та його дружина, ми, певно, б вже теж пішли з життя. Я його дуже любив. Він навчив мене бути чоловіком. Я дуже вдячний йому за все. Це була дуже гарна людина. Він усіх дуже любив і мене навчив любити. Він не був жорстоким, а просто захищав свою країну, - каже Олексій. 

Відео дня

Григорій Кучер до повномасштабної війни працював будівельником. Зокрема - займався будівництвом у мікрорайоні Озерна, на території масиву “Дивокрай”. Також працював у столиці. Про все це каже його друг та колега - Сергій. Пригадує - Григорій був дуже товариським. За словами чоловіка, військовий перебував на фронті протягом 7 місяців. 

Захисник загинув в Бахмуті, 10 березня. Він отримав осколкове поранення, що було несумісне з життям.

Попрощатися із Григорієм Кучером прийшло чимало людей. Всі несли до труни квіти. Плакали та мовчки споглядали на світлину чоловіка. Після закінчення ритуальних обрядів, усі стали навколішки. Так і проводили захисника в останню путь. Поховали Григорія Кучера в мікрорайоні Ракове, на Алеї слави. 

Нагадаємо, вчора, 16 березня, в Кам’янці-Подільському прощалися із гумористом, актором, ведучим та учасником Ліги Сміху Романом Іваненком. Він помер у російському полоні.

А в середу. 15 березня, хмельничани проводили в останню путь футбольного тренера Олександра Коротуна. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (75)
  • Людмила Богомаз

    Вічна память
  • Ніна Галісевич

    Вічна пам'ять
  • Николай Николаевич

    Вічна пам'ять Герою України!
  • Тамара Бондар

    Вічна і світла пам'ять Герою України.

keyboard_arrow_up