На війні загинули семеро бійців з Хмельниччини

На війні загинули семеро бійців з Хмельниччини
Світлини зі сторінок громад
  • Юрія Мураву, Валентина Козіка, Віктора Венгера, Віталія Процюка, Віктора Франчука громади вже провели в останню путь.
  • Дати й час прощання зі загиблими Віталієм Фещуком й Анатолієм Лисенко наразі невідомі.

У скорботі Хмельниччина. Війна забрала життя сімох її мужніх Захисників. Біль втрати не мине ніколи.

Віталій Фещук

Сумна звістка прийшла в Антонінську громаду Хмельницького району. На Донеччині внаслідок артилерійського обстрілу 28 грудня загинув стрілець - санітар 10-ї гірсько - штурмової бригади Віталій Фещук із Малих Юначок.

Відео дня

Героєві назавжди буде 24 роки.

«Віталій самовіддано боронив нашу країну, її незалежність та віддав своє життя за право кожного українця жити у вільній та суверенній державі, - зазначає у соцмережах представниця Антонівської громади Анна Поплавська. - Він назавжди у наших серцях, у думках, у молитвах, у жертовній і відданій боротьбі, у щоденній праці, яка наближає нашу перемогу, у свідомості нових поколінь. Щирі співчуття родині та близьким в хвилину невимовного горя… Нехай Всевишній допоможе пережити гіркий біль непоправної втрати. Вічна пам'ять і слава Герою! Вклоняємося до землі, дякуючи за захист!»

Про дату та час поховання загиблого Воїна в громаді обіцяють повідомити додатково.

Анатолій Лисенко

На Донеччині, під Білогорівкою, під час артилерійського обстрілу ворогом українських позицій загинув солдат, стрілець-помічник мінометника Анатолій Лисенко із Гайдайок.

Захисникові назавжди буде 29 років.

«Висловлюємо щирі співчуття сім'ї загиблого Воїна-Героя Анатолія. Словами не втишити біль, яку відчувають сім'я та друзі, - наголошують у Війтовецькій селищній раді. - Вічна пам'ять Герою! Герої не вмирають!»

Про дату, час та місце проведення чину похорону загиблого Воїна в громаді обіцяють повідомити додатково.

Юрій Мурава

У зоні бойових дій, боронячи Україну від російських загарбників, 26 грудня загинув Юрій Мурава із Клинового Сатанівської територіальної громади.

Героєві назавжди залишиться 51 рік.

Захисник навчався у Клинівській школі, відтак – у Кутковецькому СПТУ-31.

«Був призваний до лав української армії. Проходив службу у місті Володимирі-Волинському. 12 березня 2015 року був мобілізований в зону АТО, – зазначають у Клинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. - Висловлюємо щирі співчуття рідним з приводу важкої втрати. Сумуємо та низько схиляємо голови у скорботі. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас! Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!»

Живим коридором мешканці Сатанова 29 грудня зустріли тіло загиблого Воїна. Прощання з Героєм відбулося у його рідному Клиновому. Поминальне богослужіння провели в церкві святого пророка Іллі Православної Церкви України села Клинове.

Валентин Козік

Днем жалоби було оголошено 29 грудня на території Старосинявської громади. Мешканці Старої Синяви, Лисанівців, Паньківців, Дашківців, Іванківців, Паплинців,  Адамполя, Гречаної, Пасічної прощалися зі стрільцем-санітаром стрілецького взводу стрілецької роти військової частини, солдатом Валентином Козіком.

Під час бою на Бахмутському напрямку 15 грудня в районі Верхньокам’янське, що на Донеччині, він отримав поранення несумісні з життям.

Воїнові назавжди залишиться 46 років.

Валентин Козік  із Пасічної. Проживав разом із мамою. Допомагав місцевому священику на церковних службах.

Навчався у Пасічнянській середній школі (Пасічнянського ліцею), а відтак – на слюсаря у Хмельницькому професійно-технічному училищі.

На військову службу пасічнянця призвали 12 жовтня.

«Односельчанам запам’ятався доброю людною, патріотом і мріяв про перемогу України», - наголошують у Старосинявській селищній раді.

Прощання з Героєм відбулося в Пасічнянському Свято-Веденському храмі. Поховали Бійця  на кладовищі у Пасічній.

«Старосинявська  територіальна громада висловлює співчуття рідним та близьким учасника бойових дій, матері Валентині Олександрівні Козік. Вічна пам'ять  захиснику  України!  - зазначають у селищній раді. - Герої не вмирають!»

Віктор Венгер

Поблизу Бахмута загинув Віктор Венгер із Масівці Хмельницької міської територіальної громади.

Герой із 1970–го. В рідному селі закінчив школу.

Згодом працював у правоохоронних структурах, на сільськогосподарському підприємстві. А в 2014-му вперше підписав контракт на службу в Збройних силах України. Після того ще не раз підписував контракти, воював у складі 95-ої десантно-штурмової бригади.

Перед повномасштабним вторгненням росії в Україні Віктор вже був цивільним, працював охоронцем.

Новий контракт підписав у жовтні. Сам прийшов у військкомат. Потрапив у 10 гірсько-штурмову бригаду. Після корткого вишколу потрапив на Бахмутський напрям, адже за плечима мав неабиякий військовий досвід.

У грудні в громаду прийшло повідомлення, що Віктор Венгер зник безвісти. Проте згодом отримали звістку про загибель Захисника.

Прощання з Героєм відбулося 30 грудня в Масівцях. Панахида за загиблим пройшла в місцевому Свято-Михайлівському храмі.

«Дуже велика втрата, великий сум для нашої громади, але ще тяжча втрата для мами, дружини, дітей, це непоправна втрата для нас усіх, - наголошує в соцмережах Антоніна Яремова. - Вітя був патріотом своєї країни, вірним християнином, гарним сином, чоловіком, братом, другом, заботливий татом. Вічна пам'ять тобі, наш Герою, царство небесне, щирі співчуття сім'ї, рідним і близьким».

Віталій Процюк

У районі Золотарівки, що на Луганщині, 18 грудня загинув Віталій Процюк зі Синютки, що на Білогірщині.

У січні Бійцю мало виповнитися 29 років.

Живим коридором, навколішки, схиливши голови в знак шани, мешканці Білогірської громади 28 грудня зустріли тіло загиблого Героя.

«Воїн востаннє і назавжди повертається додому, - наголосили у селищній раді. - Вічна пам’ять! Щирі слова співчуття рідним та близьким загиблого і сили витримати горе».

Прощання зі загиблим Воїном відбулося 29 грудня у Синютках.

Віктор Франчук

У зоні проведення бойових дій 24 грудня загинув старший солдат, старший водій-оператор взводу протитанкових керованих ракет батареї протитанкових керованих ракет протитанкового артилерійського дивізіону Віктор Франчук з Ізяслава.

Героєві назавжди буде 56 років.

Живим коридором, з українською символікою зустріли ізяславчани 29 грудня тіло загиблого Воїна.

Церемонія прощання відбулася 30 грудня на центральній площі Ізяслава, заупокійна служба за новітнім Героєм - у храмі святого Миколая Чудотворця ПЦУ.

«Важко сприймати смерть наших захисників… Ще важче знайти слова втіхи і підтримки для рідних, близьких та знайомих Віктора Франчука, - зазначають в Ізяславській міській раді. - Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Світла пам’ять про мужнього Героя назавжди залишиться в серцях рідних, близьких та всіх тих, хто знав, поважав та любив Віктора. Щиро поділяємо невимовний біль непоправної втрати. Вічна слава і пам’ять нашому захиснику незалежності і цілісності України!»

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (126)
  • Танюша Ковтун

    Вічна пам’ять Героям !!!
  • Тетяна Сінерук

    Вічна память Героям.
  • Любов Дрозд

    Вічна і світла пам'ять Героям
  • Наташа Остапчук

    Вічна пам'ять героям

keyboard_arrow_up