Наречений з чотирма правнуками: полковник із Хмельницького одружився у 93 роки

Наречений з чотирма правнуками: полковник із Хмельницького одружився у 93 роки
  • У Хмельницькому побралася досить незвична пара.
  • Нареченому Олексію - 93 роки, а його коханій Людмилі - 72 роки. Пара разом 8 років.
  • Чому зважилася на шлюб саме зараз та як наречена мало не втекла з під вінця, читайте на vsim.ua.

Вони разом понад 8 років. В обох за плечима чималий життєвий досвід та своя унікальна історія. Він був одружений 60 років, вона - 43. В один рік вони втратили коханих. І випадково зустрілися в тролейбусі. Тоді Людмила поступалася місцем Олексію, не підозрюючи, що вже через кілька днів від нього пролунає перший дзвінок і пара не розлучатиметься 8 років. Вони допомагають один одному по господарству, ходять в театр та кіно. А таких приємних слів, як від Олексія, Людмила не чула за все своє життя.

А вчора, 10 квітня, 93-річний полковник повів під вінець свою 72-річну кохану. Незважаючи на вік, Олексій та Людмила світяться від кохання. Вона зворушливо цілує його в щічку, а він подає їй руку та веде просто до вівтаря.

А як все починалося, закохані розповіли журналістам vsim.ua.

Відео дня

Знайомі вічність, а докупи звів тролейбус

Олексій та Людмила знають один одного дуже давно. У 80-х роках вони разом працювали у торговій палаті. Тоді в кожного була своя родина. І про стосунки не було і мови.  

  • Ми разом працювали експертами в торговій палаті. Я добре знав чоловіка Люди. Хороший дуже був. А з нею практично не спілкувався. Потім звільнився і перейшов працювати на радіозавод. Люда теж там працювала. Коли вийшов на пенсію, про неї нічого не чув. А 8 років тому випадково зустрів, - говорить Олексій.

Знайомі не бачилися довгі роки, а потім докупи звів випадок. Людмила поступилася чоловіку місцем у тролейбусі. Розговорилися, із тих пір нерозлучні вже 8 років.

  • Вона мені місце в тролейбусі звільнила. Я підняв голову і побачив знайоме обличчя. Люда мене теж впізнала. Почали говорити і з’ясувалося, що обоє пережили практично одночасно схожу трагедію. Вона втратила чоловіка, я - дружину, - розповідає чоловік.

У першому шлюбі Олексій прожив із дружиною 60 років. А Людмила поховала чоловіка після 43-х років шлюбу. Трагедія в родинах сталася практично одночасно в 2010 році

  • У мене дружина померла, а в неї - чоловік, теж того ж року помер, тільки на пару місяців пізніше. Як кажуть, звело спільне горе. Я залишився сам і вона сама. В тролейбусі я попросив номер телефону. І в один із вечорів сидів сам у квартирі і вирішив, що треба подзвонити. Запитав чи можна час від часу дзвонити, а вона каже, що навіть потрібно. Так почали спілкуватися.

Залицявся як справжній полковник

Олексій Федорович - полковник у відставці. Добре знає, що таке дисципліна та й до жінок має свій підхід. Тож залицявся до Людмили Антонівни вишукано. Спочатку повів в театр на прем’єру, потім запросив у кіно, сипав компліментами та оберігав, як згадує Людмила, ніби кришталеву вазу. Тож серце жінки розтало.

  • Запросив спочатку у театр, саме приїжджали з відомою виставою, потім у кіно повів. І стали потроху приходити одне до одного. Вона мені допомагає, я - їй. Вона мені і готує, і прибирає. Я теж стараюся робити, що треба по дому, - пояснює Олексій Федорович.

Людмила говорить, що стільки компліментів, як від Олексія за життя не чула. Він і сонечком назве, і ввечері зателефонує скаже: “Надобраніч, мила”. Жінка говорить, що Олексій дуже уважний та вміє вгадати її бажання, а вона, як мудра жінка, знає коли промовчати.

  • У мене внучка якось у гостях була і почула як він до мене звертається “сонечко”. Для неї це було дуже дико. Питала, а чого він тебе так називає. А внучці 23 роки. Зараз молодь трохи інша. В них інші пріоритети і буває, що просто не цінують одне одного, а іноді одне приємне слово може ощасливити, - говорить Людмила.

“Передумала мало не під вінцем”

В ДРАЦСі пара не вперше. 2 роки тому Олексій уже намагався повести Людмилу під вінець. Пара навіть заяву подала, але в останній момент жінка передумала.

  • Напевне побоялася, що люди скажуть. Ми приходили подавати заяву, але я сказала, що ще почекаємо. А за ці два роки він мене, якщо чесно, замучав цим заміжжям. “Давай одружимося та давай одружимося”. Я собі думаю, для чого нам розписуватися. І так живемо нормально. Двоє старих надумали одружуватися. Але вже поступилася, думаю нехай йому буде спокійніше, що я ніде від нього не піду. Та сестра підключилася, переконала і доця молодша. І його син говорив, що може й краще буде, що разом та є кому подбати одне про одного.

У Олексія Федоровича - двоє дітей, троє внуків та вже є четверо правнуків. У Людмили Антонівни - дві доньки та доросла внучка. Рідні по різному поставилися до шлюбу батьків, але з часом зрозуміли, що разом їм добре і змирилися.

  • Особисто мої були спочатку не в захваті. А його донька мені дзвонила теж говорила, щоб одружувалися, що так і вона за нього буде спокійніша, бо вона в Києві живе, тому приїжджає не часто. Син теж в гості заходить, підтримує. У мене молодша донька прийшла мене підтримати і сестричка. Вони з самого початку мене підтримали, - говорить Людмила.

“Міцні стосунки тримаються на повазі”

В наш час довгий шлюб -  викликає більше здивування ніж чергове розлучення. А ось наша пара знає, як збудувати міцні стосунки. Олексій та Людмила поділилися своїми секретами з журналістами vsim.ua.

  • Саме головне - це повага. Не буде поваги, то кохання кудись подінеться. Потрібно бути відкритими та чесними одне перед одним. Життя без проблем та сварок не можливе, але потрібно один одному пробачати і навіть у серцях не ображати свою половинку. Бо коли образи накопичуються, тоді почуття можуть зникнути. Потрібно стримувати себе та не виплескувати все на кохану людину. Іноді, коли сердишся, навпаки - посміхнутися. Нам простіше, бо ми маємо за плечами великий досвід. Мені з ним легко і просто. Він вгадує мої думки. Я вже наперед знаю, що він хоче сказати, розумію його з півслова. Знаю, коли змовчати. Тому молоді хочу сказати, що саме головне у стосунках - повага. А чоловікам багатьом ще треба повчитися у мого дідуся. Він знає, як потрібно говорити з жінкою: і сонечком, і коханою, і милою назве. У мене хороший дідусь, мій дідусь. І я дуже щаслива, що вже в такому віці змогла знову відчути себе коханою та потрібною, - наголосила Людмила.

Олексій та Людмила неймовірно зворушлива пара. Вони досі тримаються за руки, цілують одне одного в щічку, здувають пилинки одне з одного і в прямому, і в переносному сенсі. Це пара, в якої дійсно потрібно повчитися, як будувати міцні стосунки та в будь-якому віці бути готовими до кохання.

Адже статистика міцних шлюбів у нас дійно не дуже райдужна. Лише з початку 2019 року у Хмельницькому розірвала шлюб 91 пара. 27 із них не прожили разом і 5 років. А 49 пар вирішили розпрощатися одне з одним після 10 і більше років подружнього життя. Радує те, що одружень у нас все ж таки більше ніж розлучень. За три місяці 2019 року у Хмельницькому одружилося 363 пари. Були серед них і іноземці - 37 шлюбів, і навіть одруження у СІЗО - 2 шлюби. Наймолодшими нареченими стала пара, де юнакові було - 18 років, а дівчині - 16. Найчастіше у нашомі місті одружуються пари у віці від 21 до 25 років. Таких з початку року було 205. Наречених віком від 18 до 20 років було 68, а старших ніж 30 років - 170.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Сергей Толстихин

    Чудова історія
  • Валентина Климишына

    Здоров'я Вам ще на довгі роки!
  • Ирина Юзефович

    Счастью возраст не помеха
  • Таня Аршинюк

    Ніколи не пізно ❤️
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up