Народжуваність в Україні впала на 30%. Яка ситуація на Хмельниччині

Народжуваність в Україні впала на 30%.  Яка ситуація на Хмельниччині
  • Найбільше маленьких українців народилося в Києві, а найменше — на Херсонщині.
  • На Хмельниччині торік з’явилось трохи більше семи тисяч малюків.

Понад 180 тисяч дітей народилось в Україні у 2023 році за даними Міністерства юстиції. Це майже на третину менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення. Найбільше маленьких українців народилося в Києві, а найменше — на Херсонщині.

Загалом скорочення народжуваності спостерігається в Україні з 2013 року. Відтоді й до початку повномасштабної війни щороку народжувалось на 6-7% менше дітей.

У перший рік повномасштабної війни кількість новонароджених різко впала — аж на 25%, до 206 тисяч дітей. Для порівняння, у період 2010 - 2013 роки в Україні народжувалось близько півмільйона дітей на рік. Рекордним був 2012 рік.

Відео дня

Найбільший спад народжуваності у 2023 році, не враховуючи тимчасово окуповані території та території бойових дій, зафіксовано у Києві — 19 979 малюків - на 33% менше, ніж у 2021 році.

На другому місці Львівщина — 16 638 новонароджених торік. Замикає трійку лідерів Дніпропетровщина — 14 433 новонароджених.

Яка ситуація на Хмельниччині?

За 2023 рік у Хмельницькій області на світ з’явились 7 189 новонароджених.  В обласному центрі зареєстрували 2 147 дітей. Наші журналісти проаналізували імена, які хмельничани обирали для дітей та відібрали ТОП5 рідкісних та поширених. Переглядайте інфографіку далі та знайомтеся з даними детальніше.

Читайте також:

Магнітні бурі у лютому 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наталя Томин

    Україні треба українців
  • Tereshenko

    А ми не можемо завести дітей не через війну, а через те що немає постійної роботи, тут думаєш якби хоч самому вижити, які там діти...  Багато моїх знайомих (усі з вищою освітою) навіть дружину не заводять, мовчу вже про дітей. А ті що мають дітей дуже бідують, вже п'ять разів пошкодували що завели сім'ю. Самому вижити легше і трохи ще хоч щось можна собі дозволити. І зараз такі часи що від тих дітей в майбутньому користі батькам ніякої, це тягар для батьків до кінця свого життя. Бо самі батьки безробітні і діти їх теж безробітні. І тіки вдома усі один одного в Польщу посилають. А хто їздив до Польщі, той знає які там заробітки і як нас (нащадків Бандери Степана) шанують ті поляки які пам'ятають жахи Волинської різні.

    Dale Chip reply Tereshenko

    Це якраз їм вища освіта (читай - егоцентризм) заважає завести сім'ю. Багато мудрствують. Дасть Бог сім'ю і дітей, то й дасть засоби для проживання. Так, важко безробітним або на мінімальну зарплату, але вижити можна. Це нам спеціально створили такі умови, щоб ми виродились на цій багатій і прекрасній землі, якою вороги вже століттями пробують заволодіти. Прикро, що заволоділи нашими надрами, яких, за підрахунками міжнародних експертів, приблизно на суму 800 трлн. дол. США. Україна - 4-та за багатством надр країна в світі. Але нас тримають тут за лохів. І продають нам в тридорого наше. А ми замість того, щоб розібратись у всьому, що діється навколо нас, дивимось всякі сміхуйочки по телевізорах, Тік Токах, які тільки ще більше туплять людей. Загалом тут можна багато демагогити і нічого від того не зміниться. Щоб щось змінити, починаємо жити по принципу - мене стосується все.

    Takács Elek reply Tereshenko

    Якби твої предки так думали як ти, тебе б на світі не було
  • Alex Varmint

    Ещё не вечер

keyboard_arrow_up