«Не обійме тата трирічний син». Історія загиблого 29-річного воїна Романа Сокирника

«Не обійме тата трирічний син». Історія загиблого 29-річного воїна Романа Сокирника
  • Романа призвали на військову службу влітку 2023-го. 
  • Захисник не казав рідним, де він. Поки сам воював у найпекельніших точках Луганщини. 
  • Зібрали спогади про 29-річного воїна з Хмельниччини.

«Я завжди буду любити тебе до кінця. Чому ти нас так рано залишив…», - це слова згорьованої дружини військового Романа Сокирника

Христина втратила чоловіка кілька тижнів тому. Їй досі важко підібрати слова, щоб описати своє горе, а всі дописи на сторінці - присвячені коханому. Останнє відео Христина зняла вже на його могилі, де серед десятків букетів стоїть портрет.

Роман Сокирник приєднався до лав Збройних Сил у липні минулого року. Воював на Луганщині. Рідні кажуть, навіть не знали точно, на якому він напрямку. Мовляв, боявся сказати, щоб дружина не плакала. 

Відео дня

Роман Сокирник був родом із села Думанів, що в Гуменецькій громаді на Кам’янеччині. Тут закінчив Думанівську гімназію. У навчальному закладі написали про колишнього випускника так:

«Активний, життєрадісний, розсудливий чоловік, який ще тільки починав будувати свої плани на життя, вдихав кожну його мить на повні груди, радував своїх близьких та друзів, мріяв, любив…».

Після закінчення гімназії Роман навчався у Подільському центрі професійно-технічної освіти. 

Як розповідає журналістці vsim.ua дружина Христина Сокирник, з Романом і маленьким сином вони проживали у Голоскові. До повномасштабної війни чоловік працював електрозварювальником. Його призвали до лав Збройних Сил у липні 2023 року. 

Дружина каже, Роман воював всього півроку. За цей час жодного разу не був у відпустці. Щоправда, були короткі поїздки до нього. 

Христина зізнається, чоловік майже нічого не розповідав про війну. Навіть не казав, де він. Мовляв, не хотів, щоб близькі хвилювались. 

13 січня Романові виповнилось 29 років, а 22 числа його не стало.

Дружина каже, востаннє спілкувались з ним напередодні загибелі,  21 січня. Він зателефонував і попередив, що може бути без зв’язку. Попереду було бойове завдання. 

Це було його останнє бойове завдання. Роман Сокирник загинув 22 січня. Трапилось це в районі населеного пункту Білогорівка, що на Луганщині.

Захисника поховали у рідному Думанові. Прощались з воїном усім селом. У нього залишились батьки, кохана дружина і трирічний син. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Кристіна Сокирник

    Вічна Пам'ять мій рідненький 💔 💔 Царство Небесне коханий 😥😥серденько моє ти назавжди в моєму серці кохаю сумую😥😥😥😥💔💔💔💔😔😔😔😔🖤🖤🖤🖤💛💙🕯️🕯️
  • Ніна Гуменюк

    Вічна память герою .!!!
  • Галина Шевчук-Яворська

    Вічна Пам'ять
  • Владимир Кучмар

    СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ НЕБЕСНЕ ЦАРСТВО ГЕРОЮ!

keyboard_arrow_up