“Непересічна особистість”: загинув викладач кам’янецького вишу Вадим Стецюк

“Непересічна особистість”: загинув викладач кам’янецького вишу Вадим Стецюк
  • Він викладав історію. 

  • Мав багато друзів, сторив сім’ю. 

  • Написав більше 120 наукових праць.

Вадим Борисович Стецюк мешкав у Кам’янці-Подільському. Він викладав історію у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Огієнка. Крім того, був науковим співробітником Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника. 

Вадим Стецюк був одружений. Він загинув у віці 40 років. Поки немає офіційних повідомлень, та кам’янчанин поклав своє життя на війні проти російських окупантів. 

Вадим Стецюк народився 1 червня 1982 року. Закінчив екстерном місцеву школу.  Тоді вступив до вишу, в якому згодом викладатиме та закінчиа аспірантуру. Про це йдеться на сторінці кафедри історії України. 

Відео дня

На початку 2000-х кам’янчанин працював вчителем історії у школі, а згодом став асистентом і викладачем на кафедрі історії України. У 2012 році захистив звання доцента. 

Фото з особистої сторінки Вадима Стецюка

У 2018-2020 роках перебував у докторантурі при кафедрі історії України Кам’янець-Подільського національного університету імені Огієнка. Він завершував підготовку докторської дисертації. Крім того, Вадим Стецюк є автором більш, ніж 120 наукових публікацій.

Фото Лори Підгірної

Вадим Стецюк був патріотом своєї держави. Про це свідчать численні дописи на його особистій сторінці у Фейсбук. Про загибель кам’янчанина повідомляють в соцмережах друзі, рідні, близькі, його колеги та студенти. Всі вони не можуть змиритися з болем від утрати та висловлюють родині свої співчуття:

Прощатимуться з Героєм у четвер, 1 грудня, об 11.00. Громадське прощання відбудеться за адресою вулиця Тімірязєва, 150, в Кам’янці-Подільському. Про це повідомила на своїй сторінці дружина загиблого. 

Фото Лори Підгірної
Фото Лори Підгірної

Читайте також: “Він був прикладом”. У Хмельницькому попрощались з 25-річним Володимиром Гриськовим

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (553)
  • Сергій Андреєв

    Вічна і світла пам'ять герою України.
  • Ірина Венгер

    Вічна пам'ять, Слава герою
  • Татьяна Король

    Вічна пам'ять Герою....
  • Vasyl Kotlyar

    Царство Небесне

keyboard_arrow_up