Нова підбірка волонтерів, яким довіряють хмельничани

Нова підбірка волонтерів, яким довіряють хмельничани
Фото зі сторінки Захист - об'єднання волонтерів у Facebook
  • До чиїх зборів коштів долучаються хмельничани?
  • Дивіться другу частину надійних волонтерів від читачів ВСІМ. 

Слово “донати” - певно, одне з найпопулярніших, яке доводиться чути під час війни. Адже тисячі людей об’єдналися, організовують збори коштів та забезпечують всім необхідним армію й постраждалих через війну. Роблять це волонтери. Проте не завжди вони є тими, за кого себе видають. Під час війни на Хмельниччині вже фіксували випадки таких шахрайств. Про деякі з них ми вже розповідали вам раніше. 

Саме тому журналістка vsim.ua провела в соцмережах опитування, аби з’ясувати, кому хмельничани довіряють свої гроші. До таких людей увійшли місцеві блогери, активісти та всеукраїнські організації. Детальніше дізнавайтеся в матеріалі - Кому довірити гроші: підбірка надійних волонтерів від хмельничан.

Цього разу публікуємо продовження списку волонтерів, про які розповіли читачі ВСІМ в коментарях. До переліку увійшли як хмельницькі організації, так і активісти з інших областей. Детальніше читайте далі. Залишайте під цим матеріалом свій варіант волонтерів чи об’єднань, яким довіряєте.

Відео дня

Віктор Левицький

Хмельничанин, на ім'я Віктор Левицький, став займатися волонтерством після повномасштабного вторгнення росіян. Його благодійний фонд допомоги має назву “Сталкер”. За даними сервісу YouControl, він зареєстрований 22 березня. Основний вид діяльності - надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання. 

Віктор Левицький активно висвітлює свою діяльність на сторінках у соцмережах. Скажімо, в Instagram за фондом стежить понад 2 тисячі людей. Чоловік розповідає аудиторії про потреби військових та постраждалим від війни, і таким чином збирає кошти на допомогу. Публічно висвітлює і численні поїздки на “гарячі точки” та до деокупованих населених пунктів. Одним з таких місць була Харківщина. 

Приєднуйтеся до сторінок БФ “Сталкер” у Facebook та Instagram. 

Тетяна Юзипчук

Іще одна волонтерка, якій довіряють хмельничани - Тетяна Юзипчук. Жінка займається наданням допомоги військовим та постраждалим через бойові дії із 2014 року. 

Після повномасштабного вторгнення, Тетяна Юзипчук продовжує допомагати ЗСУ. Для цього відкриває збори коштів, аби забезпечити бійців усім необхідним - від одягу до пального й ремонту автівок. Щоб доставити все військовим, Тетяна Юзипчук і сама виїжджає до територій, де тривають бойові дії.

Завдяки волонтерці хмельничани можуть передавати речі та їжу військовим “на передок”. Про це розповідають у соцмережах.

- Друга відправка з випічкою на сьогодні поїхала, водіям та волонтерам щасливої дороги. Нарешті я від початку війни ближче познайомилася з Тетяною Юзипчук, а то всі передачі через водіїв та інших волонтерів Таня організовувала, - каже пані Інна.

Про всі потреби ЗСУ Тетяна Юзипчук пише на своїй сторінці у Facebook. Наразі волонтерка планує поїздку на Схід. Саме тому просить людей долучитися до збору коштів на шоломи, тепловізори та квадрокоптери. А також - допомогти збором грошей на ремонт буса, яким має здійснюватися поїздка. 

“Хмельницький Армія SOS”

“Хмельницький Армія SOS” - спільнота у Facebook, якій довіряють. Її волонтери надають допомогу ЗСУ, нацгвардійцям, прикордонникам та іншим захисникам України. Про потреби, на які збирають гроші, пишуть в соцмережах. Таким чином люди приєднуються й допомагають забезпечити бійців всім необхідним.

На сторінці спільноти у Facebook йдеться, що збір коштів відбувається з метою проведення оптової закупівлі сертифікованого тактичного спорядження. Також надається інша допомога у вигляді туристичного спорядження, продуктів тривалого зберігання, одяг, амуніція, предмети особистої гігієни та інше. 

Приєднатися до спільноти, аби відправляти “донати”, можна тут. 

“Карітас”

Хмельницький обласний благодійний фонд "Карітас" вже 20 років здійснює благодійну діяльність для людей, що перебувають в складних життєвих обставинах. Організація працює за напрямками: допомога дітям, молоді з особливими потребами, кризові ситуації, перевезення людей з обмеженими можливостями та інші.

Після 24 лютого волонтери стали забезпечувати переселенців продуктами, засобами гігієни, побутовою хімією, дитячим харчуванням, медикаментами та іншим. Також у фонді надають психологічну, юридичну та соціальну допомогу усім постраждалим через війну. Стежити за діяльністю фонду й долучатися до допомоги можна на їхній сторінці у Facebook.

“Захист - об’єднання волонтерів”

Хмельничани довіряють ще одній організації, яка активно займається волонтерством. Це “Захист - об’єднання волонтерів”. 

Волонтери займаються збором гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ, переселенців та мешканців регіонів, які постраждали від бойових дій. Діяльність волонтерів активно висвітлюють у соцмережах. Скажімо, вчора, 25 вересня, був опублікований допис про отримання військовими коліс для їхнього автомобіля. 

- Волонтери об'єднання "Захист" передали колеса для буса, який допомагає нашим захисникам боронити Україну. Бажаємо хлопцям успішного виконання завдань, - повідомляють в соцмережах.

Щоденно у Facebook публікують інформацію про потреби військових, ВПО чи інших постраждалих. Тож долучайтеся до об’єднання за посиланням. 

ГО “Територія Добра Поділля”

Речі першої потреби, продуктові набори та психологічна допомога дорослим й дітям - все це надають волонтери громадської організації “Територія Добра Поділля”. Її було створено у 2017 році. За даними сервісу YouControl, серед видів діяльності - надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб з розумовими вадами та хворих на наркоманію й догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів. Проте, як і чимало організацій, від 24 лютого волонтери стали допомогати усім постраждалим від війни.

Скажімо, щонеділі в Хмельницькому роздають продуктові набори для потребуючих, а волонтери відвідують переселенців, які зупинилися у місті. Їм надають психологічну підтримку, забезпечують медикаментами й засобами першої потреби.

Волонтери організації запрошують долучатися до їхньої діяльності. А також закликають усіх переселенців, які наразі проживають у Хмельницькому, звертатися за допомогою. Більше про діяльність організації можете дізнатися тут. 

"Пласт - український скаутинг"

Пласт - організація, що займається вихованням молоді. Її осередок є і в Хмельницькому. Це найбільша скаутська організація України, яка об'єднує 10 тисяч пластунів різного віку у всьому світі. Організація є неполітичною і позаконфесійною.

Після 24 лютого, все вище описане стало не єдиним, чим займається організація. Учасники спільноти стали збирати допомогу для українських бійців. 

В організації також проводять різноманітні заходи, метою яких є збір коштів для ЗСУ. Один із них - це Всесвітній пластовий марафон. Кошти із внесків спрямують на закупівлю навушників для захисту від оглушення та контузій, а також на аптечки. Детальніше про цей захід та інші благодійні збори коштів дізнавайтеся за посиланням. 

Уляна Кузик

Уляна Кузик - львівська волонтерка, якій теж довіряють свої гроші хмельничани. Ще у 2015 році вона заснувала організацію “Благодійний фонд Кузик Уляни". Такі дані є в сервісі YouControl. 

Гаслом фонду Уляни Кузик є: “З добрим серцем для людей”. Волонтерка займається забезпеченням військової амуніції, медикаментів та речей для ЗСУ. А ще надає допомогу особам, які постраждали через війну.

Наприклад, нещодавно організація Уляни Кузик надала необхідну допомогу людям, які приїхали на Львівщину із зони бойових дій. Вони оселилися в одному з монастирів. Туди й навідалися волонтери благодійного фонду. 

Долучитися до зборів допомоги для військових й переселенців, можна за посиланням. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up