Кому довірити гроші: підбірка надійних волонтерів від хмельничан

Кому довірити гроші: підбірка надійних волонтерів від хмельничан
  • На байрактари, бронежилети чи тепловізори. На все це українці надсилають гроші волонтерам.
  • Є і ті, хто цим користується і заробляє на війні.
  • Кому довірити гроші, щоб вони дійшли за призначенням?

Під час війни тисячі українців об’єдналися й стали надавати допомогу військовим, переселенцям та рідним загиблих Героїв. Роблять це через благодійні фонди, організації чи окремих волонтерів. Вони оголошують збір на те, що потрібно. Таким чином небайдужі починають донатити. Тобто жертвувати певну суму. Для цього надсилають гроші на конкретні рахунки. Згодом про результати збору публічно звітують. Саме це дозволяє людям не сумніватися в тій чи іншій організації або волонтерах. 

Проте не обходиться в таких історіях без шахрайств. Під час війни псевдоволонтери ошукували людей на Хмельниччині. Зокрема, на гачок зловмисників натрапили переселенці. Все сталося із мешканкою Херсона. Більше про це читайте тут. 

Журналістка vsim.ua поцікавилася у хмельничан, кому вони довіряють гроші й найчастіше донатять. Серед відповідей - як благодійні фонди, так і окремі волонтери чи блогери. Також роблять пожертви відомим українським зіркам, які під час війни займаються зборами коштів. 

Відео дня

Отож, пропонуємо вам перелік тих, кому довіряють хмельничани. Діліться цим матеріалом зі своїми друзями та знайомими. Так якомога більше людей зможуть здійснювати перекази на перевірені рахунки. 

Хмельницькі організації та волонтери

Блогерка Олена Мандзюк

Хмельницька блогерка Олена Мандзюк під час війни одна з тих, хто активно допомагає ЗСУ та усім, хто постраждав через війну. Жінка сама навідується в гарячі точки, доставляє туди “гуманітарку” та показує все своїм підписникам в Instagram. 

Олена має 1 мільйон прихильників. Тож вони долучаються до зборів коштів, про які розповідає блогерка. Своєю волонтерською діяльністю під час війни хмельничанка підтримує бойовий дух своїх підписників й заохочує долучитися до допомоги якомога більше людей.

Блогер Kabash

Чимало хмельничан знають його, як Kabash. Саме такий нік у нього в Instagram. А от поза соцмережами - він Дмитро Гуцалюк. Це той самий брутальний чоловік, який показує у своїх stories діяльність громадських організацій, які очолює. А саме - “Досить свавіллю” та об’єднання миротворців України. 

Робота блогера заключається у розв’язанні різних проблемних питань міста. Наприклад, виявлення “наливайок”, наркоторгівля, незаконне будівництво, жорстоке поводження з тваринами та інше. 

Під час війни Дмитро Гуцулюк активно надає допомогу військовим і переселенцям. Kabash часто оголошує збори коштів на військову амуніцію, “гуманітарку” чи інші необхідні речі. Чимало хмельничан довіряють йому, тому й віднесли Дмитра до переліку тих, кому донатять. 

Армія свідомих людей Олени Польової

Замість основної роботи під час війни - волонтерство. Все це про хмельничанку Олену Польову. Жінка облаштувала у власному під’їзді цілий штаб допомоги, який назвала “Армія свідомих людей”. Туди їй приносять все, що необхідно для військових і переселенців. Про потреби вона повідомляє на своїй сторінці в Instagram. Згодом оприлюднює звіт, показує у stories всі відправки для військових та повідомляє про актуальні потреби ЗСУ й переселенців. 

“Армія свідомих людей” Олени Польової - це об’єднання людей зі всієї країни, які довіряють хмельничанці. Саме тому продовжують донатити й таким чином забезпечувати військових та переселенців усім необхідним. 

БФ “Волонтери Поділля”

“Волонтери Поділля” - одна з найпопулярніших відповідей хмельничан. Це хмельницький фонд, що займається збором грошей та необхідних речей для дітей-сиріт, важкохворих дітей, військових та переселенців. Зокрема, під час війни “Волонтери Поділля” зібрали кошти на десятки автомобілів для військових. Про це ми розповідали вам раніше.

Не рідкість, коли волонтери проводять акції, благодійні заходи, концерти чи аукціони для збору того, що потрібно. Слідкувати й долучатися до діяльності фонду можна на їхній сторінці у Facebook.

Тамара Яніна

Тамара Яніна - дружина загиблого військового. Після втрати чоловіка хмельничанка стала активно займатися волонтерством. Наразі вона є частиною БФ “Волонтери Поділля”, в рамках якого долучається до допомоги сім’ям загиблих. 

Про свою діяльність, збори коштів, аукціони та потреби військових, Тамара Яніна повідомляє на сторінках у соцмережах. Долучайтеся до допомоги. 

Хмельничанка Анастасія Сбродова

Анастасія Сбродова допомагає українським військовим із 2014 року. Маючи прямі контакти із ЗСУ, вона організовує збори коштів. Долучається до плетіння маскувальних сіток та висвітлює в соцмережах актуальну інформацію щодо допомоги. Так, хмельничани долучаються й разом прямують до перемоги. 

ГО “Легенда Поділля”

Громадська організація “Легенда Поділля” розташована у Кам’янці-Подільському. Волонтери допомагають ЗСУ, переселенцям та людям, які потребують допомоги в місцях окупації і військових дій.

Як і решта організацій, волонтери публікують інформацію про свою діяльність на сторінках у соцмережах. Стежити за волонтерами можна тут. 

Соціально-культурний центр, магазин-майстерня “Сорока”

“Сорока” - іще одне місце в Хмельницькому, де збирають та надають допомогу всім, хто її потребує. Зокрема - переселенцям.

У закладі представлені роботи українських майстрів, що виконані у різних техніках. Також у “Сороці” працює відділ, де приймають та реалізують речі в гарному стані. Згодом їх передають тим, хто потребує. Водночас виручені кошти спрямовують на благодійність. 

Відвідати центр можна за адресою Кам’янецька, 50. 

Всеукраїнські фонди та відомі українці

Сценарист, актор, стендапер Тарас Стадницький

Відомий актор та гуморист залучає людей до допомоги військовим. Про збори він повідомляє на своїх сторінках у соцмережах. 

Тарас Стадницький здебільшого відомий, як Володька. Цю головну роль він зіграв у телесеріалі “Танька і Володька”. Крім того, він є гравцем команди “V.I.P. Тернопіль” та фіналістом Вищої української ліки КВК 2007 року.

Благодійний фонд Сергія Притули

Хмельничани також донатять у фонд Сергія Притули. Відомий телеведучий створив його під час пандемії. Волонтери займалися закупівлею засобів індивідуального захисту, ліків та іншого. Сам Притула допомагав військовим, як приватна особа, із 2014 року. 

Після повномасштабного наступу фонд телеведучого став займатися допомогою ЗСУ. Волонтери відкрили логістичні пункти на кордоні з Польщею та у Львові для ефективного доправлення вантажів з Європи до України. Тривають закупівлі екіпірування, обладнання, медичні засоби і транспорт для військових. 

Також фонд Притули відомий проєктом “Народний байрактар”. Метою було назбирати за 7 днів 500 мільйонів гривень на три байрактари. Проте вже за три дні загальна сума збору склала 600 мільйонів гривень. 

Блогер Ігор Лаченков

Блогер Лаченков, чи як його називають “Лачен”, став популярним під час повномасштабного наступу росіян. Наприкінці червня він разом із Сергієм Притулою за 3 дні зібрали 600 мільйонів гривень на байрактари. 

Лачен разом із друзями веде чотири Telegram-канали “Лачен пише”, “Мем”, “Злочин та кара”, “Жорсткі новини”. На своїх сторінках в соцмережах блогер розміщує інформацію про збори коштів. Тож є можливість до них долучитися. 

Фонд “Повернись живим”

Фонд “Повернись живим” зареєстрований у Києві. Вони надають допомогу армії із 2014 року. Від початку повномасштабного вторгнення фонд збільшив допомогу в рази. 

Волонтери закуповують обладнання, яке допомагає рятувати життя військових. Зокрема - тепловізійну оптику, квадрокоптери, автомобілі, системи захисту та розвідки. Крім того, інструктори фонду займаються підготовкою саперів, операторів безпілотних літальних апаратів, артилеристів і снайперів.

Із 2014 року фонд зібрав майже 3 мільярди гривень на потреби ЗСУ та підготував понад 10 тисяч висококваліфікованих військових фахівців. Стежити за діяльністю “Повернись живим” та долучатися до допомоги можна у Facebook або на їхньому сайті. 

Читайте також: Оренда квартир у Хмельницькому і сусідніх обласних центрах: де дешевше?
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Олег Супрунов

    Ви нормальні???А де Волонтерське Об'єднання "Захист",яке нагородив навіть президент Зеленський,яке працює з 2014 року,а з початку повномасштабного вторгнення закупило на фронт 45 автівок,старлінків,тепловізорів,взуття,термобілизни,відправило тисячі тонн вантажів,своїми руками зробили тисячі бронежилетів і пластин,кілометри сплетених сіток,відкрило десятки філіалів,а також місць перебування біженців,яких снабжають всім-одежою,їжею,побутовою хімією,постільною білизною,памперсами і т.д.!!!
  • Татьяна Тищенко

    Відомого на всю Україну першого волонтера-жертовника , героя-ветерана хмельничанина  Віктора Кліща чому не рекламуєте? Він вміє справно збирати гроші та міг би допомогти з коштами, адже волонтерує і рятує з 1991 року і по сьогодення.
  • Максим Павлов

    Всі молодці🙌🇺🇦💪
  • Leopard Leoparda

    люди ви молодці. а в Планеті і Таврії в Кварталі це чиї з цих волонтерів?

keyboard_arrow_up