Новорічна фотосесія: скільки коштує у Хмельницькому

Новорічна фотосесія: скільки коштує у Хмельницькому
  • Вже з листопада триває активний запис на новорічні зйомки. 
  • Хмельничани платять за оренду студій і за послуги фотографів.
  • Дізнавались, який зараз попит і в скільки обійдеться святкова фотосесія.

За вікном лише листопад, а на прилавках вже повно новорічної атрибутики. Зрідка і стрічка соцмереж нагадує про наближення свят. 

По-справжньому “гарячим” цей період є для фотографів. Адже хмельничани вже активно записуються на зйомки і бронюють для цього студії.  До речі, оренда цього року стартує від 600 гривень на годину. А робота фотографа обійдеться від 1 000 гривень. Журналістка vsim.ua дізнавалась, чи зменшився попит на фотосесію, що пропонують фотостудії і скільки це коштує. 

Що кажуть фотографи і які ціни?

Хмельничанка Діана розповідає, багато її клієнтів зараз записуються саме на грудень. Люди планують сімейну чи індивідуальну зйомку. Перед новим роком заскочити в останній вагон, тобто знайти вільну дату для зйомки - дуже важко. 

Відео дня

Вони стартують від 1 000 - 1 500 гривень за годину фотосесії. 

Наразі вартість послугів фотографів різна. Має значення як досвід, так і впізнаваність професіонала. До прикладу, початківці беруть в межах 1200 гривень на годину. Є ціни і від 1 500 - 2 000 гривень. 

Окрім цього, є так звані “топові” фотографи, як їх люблять називати колеги. Це ті, що мають фотошколи й досвід роботи від 10 років. В них ціна за годину зйомки - орієнтовно 3 тисячі гривень.

“Не розвага, а можливість створити спогади”

Під час першого року повномасштабної війни попит на фотосесії впав. Фотографи пригадують, здебільшого це були зйомки вагітності або ж дитячі дні народження в родинному колі. Однак зараз все змінилось. Своїми спостереженнями поділилась фотограф Анна Гурба. 

Які ціни оренди студії?

Для новорічних зйомок хмельничани найчастіше обирають студії. Їх є безліч на вибір. Як правило, це декороване приміщення з різноманітним реквізитом…Ліжком із м’якими подушками-хмаринками, ялинкою з подарунками чи гірляндами. Все - аби зйомка була схожа на кадр з різдвяного фільму, а клієнт - його головним героєм.  Замовляють індивідуальні фотосесії, сімейні з дітьми або фотографуються закохані. 

Отож, ціна оренди студії коштує в середньому 600 гривень на годину в будні дні і 700 - у вихідні. Півгодини зйомки обійдуться в межах 400 гривень. 

Додамо, що подібні локації є у кожному мікрорайоні міста. До прикладу, оренда фотостудії на Львівському шосе - 650 гривень в будні дні, у вихідні - 750 гривень на годину. Півгодини зйомки - 450 гривень. У студії є на вибір різні зали. Відтак можна обрати з тим інтер’єром, яким вам більше сподобається. 

Журналістка vsim.ua проаналізувала вартість оренди 6-7 студій. Ціни різняться несуттєво. Про це кажуть і самі фотографи. 

Окрім цього, майже кожна студія має прокат одягу. Тож це може спростити задачу, адже не слід вигадувати, що вдягнути на зйомку й виглядати при цьому гармонійно. Орієнтовна вартість за образ - 300-500 гривень. 

Загалом фотографи радять планувати новорічну фотосесію чим раніше. 

Фото ph_anya_barygina

Також варто додати, що очікування фото для клієнтів складає 2, а то й 3 тижні. Тому аби отримати омріяні кадри швидше, можна планувати новорічну зйомку в листопаді.

Читайте також:

Вагітність і пологи на Хмельниччині: за які послуги жінки можуть не платити

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Dawida Dzik

    Краще би задонатили на армію.люди гинуть а ви жируєте.
  • Сочинська Людмила

    ЦЕ ЯКІ ЗЙОМКИ???НА АВДІЄКУ АБО НА ОКОРАХ ПІД БАХМУТОМ???ВСТИДОВИСКО ГАНЕБНЕ!!!НЕМАЄ КЛЕПКИ НІ ОДНА ІСТОТА!ЗЙОМКИ ......

    Vanchi reply Сочинська Людмила

    Що ти бл*ять мичиш? ти в окопі сидиш? Чи може ппо корегуєш? Дівчата фотографи роблять для військових в мільярди разів більше кориснішого, чим сенс з твого життя. Мовчи в ганчірку і не виступай там де це недоречно!
  • Тамара Коротинська

    В країні війна майте повагу до військових.

keyboard_arrow_up